Η γιορτή της Ασπίδας για την επάνοδο στην Β’ Εθνική, έναν χρόνο πριν (video)

Η Ασπίδα γιόρτασε πέρσι στις 18 Απριλίου 2016 την επάνοδό της στην Β’ Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Ανδρών! Απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής την οποία κέρδισε με 72-60 στο Παλατάκι του Μ. Ευμοίρου σε ένα παιχνίδι-γιορτή ολοκλήρωσε τις εντός έδρας επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Ανδρών πετυχαίνοντας την 22η νίκη της εν μέσω φιέστας!

Η Ασπίδα έκλεισε τελικά τη σεζόν με τελικό απολογισμό 23 νίκες-3 ήττες. Δεν γνώρισε την ήττα στην έδρα της σε κανένα παιχνίδι, έχασε στην Γέφυρα, τη ΧΑΝΘ και την Αγία Βαρβάρα Καβάλας.

Πέτυχε συνολικά 1.852 πόντους, έχοντας την 3η καλύτερη επίθεση του Ομίλου και δέχτηκε 1.597 έχοντας την καλύτερη άμυνα. Με διαφορά επίθεσης-άμυνας στο +255, είχε φυσικά (μακράν) το καλύτερο ενεργητικό στον όμιλό της, δείγμα και αυτό της άξιας επανόδου στην Β’ Εθνική Κατηγορία!

Πρώτος σκόρερ της ομάδας των Ιωαννίδη-Κωτάκη, ο Κουτσογιάννης με 364, τον ακολούθησε ο Στεφανίδης με 304, ο Πετς με 249, ο Χατζημιχαηλίδης με 197, ο Παπαδάκης με 174, ο Τσιώγκας με 169, ο Κουμπάνης με 154, ο Παλλάκης με 90, ο Γρούδος με 73, ο Καραμπίνης με 47, ο Κέλλης με 18, ο Δάτσης με 5 και οι έφηβοι Τσίλογλου-Καργίδης με 3, ενώ ο Αντώνης Πατσής, αρχηγός της παιδικής ομάδας έβαλε 2!

Εφτά παίκτες σκόραραν με τριψήφιο αριθμό (Κουτσογιάννης, Στεφανίδης, Πετς, Χατζημιχαηλίδης, Παπαδάκης, Τσιώγκας, Κουμπάνης), ενώ τρεις, οι Παπαδάκης, Πετς, Χατζημιχαηλίδης, σκόραραν σε όλα τα παιχνίδια, με τους Κουτσογιάννη-Στεφανίδη να μην αγωνίζονται στο τελευταίο παιχνίδι και να “χάνουν” το συγκεκριμένο στατιστικό!

Πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας, όπως και πρώτος σκόρερ, ο Απόστολος Κουτσογιάννης.

Όσον αφορά την “μάχη” των μπόμπερς, εκεί Στεφανίδης και Τσιώγκας πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος, με τον αρχηγό να πετυχαίνει 48 τρίποντα, τον Τσιώγκα να ακολουθεί με 45 και στη συνέχεια Χατζημιχαηλίδης με 29, Πετς με 17, Κουτσογιάννης με 14, Παπαδάκης με 11, Παλλάκης με 7, Κουμπάνης-Καραμπίνης-Κέλλης με 6, Γρούδος με 2 και Δάτσης-Καργίδης-Τσίλογλου με 1.

Η Ασπίδα πέτυχε τους περισσότερους πόντους της (92) απέναντι στην Ελευθερούπολη εντός έδρας και τους λιγότερους (55) στην εκτός έδρας νίκη της επί του Ζέφυρου. Δέχτηκε τους περισσότερους (80) από την Αρετσού, ενώ τους λιγότερους (48) από τους Ίκαρους Σερρών, όπου χαρακτηριστικό είναι ότι με την συγκεκριμένη ομάδα είχε παθητικό μόλις 98 πόντους σε 2 παιχνίδια!

Χαρακτηριστικό της Ασπίδας, επίσης, ότι σε κανέναν αγώνα δεν αγωνίστηκε μόνη! Στους αγώνες της περιφέρειας υπήρχε πάντα ισχυρή παρουσία των φίλων της, ενώ σε αυτούς της Θεσσαλονίκης, οι Ασπιδίστες έδιναν πάντα το “παρόν” βάζοντας “πλάτη” στις κερκίδες και βοηθώντας σημαντικά την προσπάθεια των παικτών. Όσο για το “Χριστίνα Χριστοδούλου”, αυτό αποδείχθηκε εκτός από απόρθητο και συχνά “μικρό” για να χωρέσει τους φίλους της ομάδας που απόλαυσαν 13 νίκες, με πλούσιο θέαμα… με το σύνθημα “Ασπίδα για σένα η Β’Εθνική ρωτάει και ανησυχεί” να ακούγεται όλο και περισσότερο καθώς περνούσαν οι αγωνιστικές και η Ασπίδα έφτανε στην “πηγή”…

Η Ασπίδα έναν χρόνο μετά, μετρά 13 νίκες-13 ήττες στην Β’ Εθνική Ανδρών, όπου εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει δίκαια την παραμονή της, ενώ έχει στόχο το 4 στα 4 στα ισάριθμα εναπομείναντα παιχνίδια, με πρώτο από αυτά το εντός έδρας με τον Αίαντα Ευόσμου. Το “ήρθαμε για να μείνουμε” ήταν το νέο μότο της σεζόν 2016-17, με την ξανθιώτικη ομάδα να εδραιώνεται με γεωμετρική πρόοδο στον μπασκετικό “χάρτη” των εθνικών κατηγοριών και να κερδίζει εκτός από ροζ φύλλα αγώνων και την εκτίμηση των αντιπάλων της!

Σχετικά άρθρα

social media