Αρίωνας-Λεύκιππος: Ξανθιώτικο ντέρμπυ…κορυφής!

Γηπεδούχος ο Αρίωνας! Σε περίοδο αγωνιστικής φόρμας η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου, μετά την ήττα της στην Κομοτηνή από το Δημοκρίτειο στις αρχές Φεβρουαρίου “τρέχει” ένα σερί 6-0, έχοντας πέντε νίκες στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ! Βρίσκεται ήδη στην 4άδα του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ “Τάσος Χαραλαμπίδης” όπου θα βρει απέναντί του την Ελευθερούπολη, ενώ φιγουράρει και στην 4η θέση του Ανατολικού Ομίλου (12 νίκες-6 ήττες) με στόχο να διατηρηθεί εκεί και να βρεθεί στα πλέι οφ!

Ο Αρίωνας διαθέτει την 2η καλύτερη άμυνα του Ομίλου μετά το Δημοκρίτειο και την 4η καλύτερη επίθεση μετά τους Λεύκιππο, Δημοκρίτειο και Ηρακλή Καβάλας. Σκοράρει κατά μέσο όρο 61,4 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 48,2! Η ομάδα βασίζεται στους Μπουτσακτσή, Κυρλίδη, Αμοιρά, Πετρίδη, Νταβουλτζόπουλο, Αμπεριάδη, Φώτη, Αρβανιτίδη, Πλατανίτη, Ανδρέου, Νυμφόπουλο.

Φιλοξενούμενος ο Λεύκιππος! Πρώτος στη βαθμολογία του Ανατολικού Ομίλου με 15 νίκες-3 ήττες! Η ομάδα των Παπαδόπουλου-Μουρβάκη διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Ανατολικού Ομίλου, καθώς έχει πετύχει 1.272 πόντους με το Δημοκρίτειο να ακολουθεί στους 1.163, δλδ 109 πόντους πίσω. Επίσης την 3η καλύτερη άμυνα με παθητικό 960 πόντων. Ο Λεύκιππος προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Δημοκρίτειου που “συγκατοικούσαν” στην κορυφή με 79-70 το περασμένο Σάββατο, όπου πέτυχε την 11η συνεχόμενη νίκη του (9 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ). Σημειωτέον ότι βρίσκεται και στην τετράδα του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ όπου το επόμενο Σάββατο 25/3 θα βρεί μπροστά του στο δρόμο για τον τελικό τον ΑΓΣ Ρούπελ Σιδηροκάστρου.

Το τεχνικό δίδυμο βασίζεται στους Κουμπάνη, Άνθη, Οικονόμου, Πλωμαρίτη, Κουτσογιάννη, Μαυρομματίδη, Ψάλτου, Σταμπουλή, Κάλφα, Τσίλογλου, Σακελλαρίδη, Κούτρα, Λαγογιάννη, Ρούμογλου, Ζάρα.

Ο αγώνας ξεκινά στις 5:00 μ.μ. στο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” και θα σφυρίξουν οι Ρουκάς-Μπάμπης.

Σχετικά άρθρα