Λεύκιππος: Και τώρα αυτός ο… άγνωστος (Ρούπελ)!

Ο Λεύκιππος διατηρήθηκε μόνος-πρώτος στην κορυφή του Ανατολικού Ομίλου ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σημειώνοντας την 12η συνεχόμενη νίκη του σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κερδίζοντας το απόγευμα του Σαββάτου στο ξανθιώτικο ντέρμπυ τον Αρίωνα με 71-70 σε ένα παιχνίδι που είχε συγκλονιστική εξέλιξη και τελικά κρίθηκε στο… ελάχιστο της διαφοράς!

16 νίκες σε 19 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Κύπελλο “Τάσος Χαραλαμπίδης” και τώρα τα βλέμματα πέφτουν στον σαββατιάτικο ημιτελικό κυπέλλου με αντίπαλο το Ρούπελ Σιδηροκάστρου στην Καβάλα (17:00).

Η ομάδα των Σερρών, μια άγνωστη αντίπαλος για τους Ξανθιώτες, καθώς αγωνίζεται στον Δυτικό Όμιλο, έχει πετύχει στο πρωτάθλημα 13 νίκες-6 ήττες και κυνηγά την είσοδό της στην τετράδα των πλέι οφ. Το Σάββατο κέρδισε εύκολα στην έδρα της τους Τιτάνες Δράμας με 76-56!

Ο Λεύκιππος εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στον όμιλό του όσον αφορά την παραγωγικότητα, καθώς έχει σημειώσει 1.343 πόντους, ενώ στον αμυντικό τομέα είναι σταθερά τρίτος μετά το Δημοκρίτειο και τον Αρίωνα! Όπως δήλωσαν και οι προπονητές του, Παπαδόπουλος-Μουρβάκης στην ΞΑΝΘΗ Sport, πέρα από τα συγχαρητήρια στους παίκτες τους για τη νίκη του Σαββάτου, η ομάδα τους διανύει μια παρατεταμένη περίοδο πολύ δυνατών παιχνιδιών, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κάτι που χρειάζεται και την ανάλογη διαχείριση όσον αφορά την κούραση των αθλητών σε συνάρτηση με το γεγονός ότι ο Λεύκιππος είναι μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, ενώ ο “δρόμος” είναι ακόμη μακρύς καθώς μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ξαναρχίζουν οι υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, με τον Λεύκιππο να υποδέχεται στην έδρα του την 1η Aπριλίου την φιλόδοξη Φιλία Ορεστιάδας, τρίτη στη βαθμολογία του Ανατολικού Ομίλου Ανδρών!

Σχετικά άρθρα