Η πορεία και οι σκόρερς των φιναλίστ!

Συνεχίζοντας το μεγάλο μας αφιέρωμα σε ότι αφορά τον 39ο τελικό κυπέλλου, η ΞΑΝΘΗ Sport συμβάλλει κι αυτή “διαφημίζοντας” το κορυφαίο παιχνίδι, φωτίζοντας κάθε οπτική του. O κύριος όγκος των κειμένων δημοσιεύτηκε στην προηγούμενη έκδοση της εφημερίδας μας και βεβαίως είναι στοιχεία που έχετε διαβάσει πρώτοι εκεί, και τα οποία αναδημοσιεύουμε σήμερα, σεβόμενοι τους αναγνώστες μας που είναι καλά πληροφορημένοι μέρες πριν.

Αυτή την εβδομάδα βρεθήκαμε σε προπονήσεις των φιναλίστ, σας παρουσιάσαμε το πρόγραμμά τους μέχρι και πριν από τη σέντρα, τις βραβεύσεις που ετοιμάζουν, τους διαιτητές ακόμη και τις εκδηλώσεις του Δήμου Τοπείρου, που σαφέσταστα βρίσκεται στις ποδοσφαιρικές του… επάλξεις. Δεν σταματάμε όμως εδώ καθώς θα υπάρξουν κι άλλα posts τα οποία αφορούν την μεγάλη αναμέτρηση του Σαββάτου…

Ας δούμε πως έφτασαν μέχρι εδώ οι δύο φιναλίστ του θεσμού:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μέσω Κιμμερίων έφτασε στα… Πηγάδια!

Η κάτοχος του τροπαίου Αναγέννηση Θαλασσιάς τερμάτισε 1η στον 1ο Όμιλο του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης με το απόλυτο 3Χ3. Στο πρώτο παιχνίδι δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί με τον Ερ. Αστέρα Σελέρου και πήρε τη νίκη στα χαρτιά καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατέβηκαν. Εντυπωσιακές ήταν οι εκτός έδρας νίκες στη συνέχεια με 1-4 στα Κιμμέρια επί του Εθνικού και με το 0-7 επί του Ερμή στη Μάνδρα. Με τέρματα 14-1 πέρασε το εμπόδιο της φάσης των ομίλων και η τύχη τα έφερε έτσι να κληρωθεί με τον Εθνικό Κιμμερίων στη φάση των “16”. Νέα νίκη στα Κιμμέρια με 1-3 και η συνέχεια είχε και πάλι… Κιμμέρια! Αυτή τη φορά αντιμέτωπος ήταν η Α.Ε. Ξάνθης την οποία και κέρδισε με 0-3 προχωρώντας στα ημιτελικά. Εκεί στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Εχίνο Σπορ γνώρισε την ήττα με 2-1 αλλά είχε την ικανότητα να αντιδράσει στο 0-1 του Εχίνου στη Θαλασσιά στον επαναληπτικό αγώνα και να το κάνει 2-1 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο πέτυχε άλλα δύο γκολ και με 4-1 σφράγισε το δεύτερο διαδοχικό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στην Αναγέννηση Θαλασσιάς πρώτος σκόρερ στο θεσμό του κυπέλλου είναι ο Στέλιος Τουργαϊδης με 5 γκολ, 4 έχει πετύχει ο Παναγιώτης Γιαννακούδης, 3 ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης, από 2 οι Γιάννης Χριστοφορίδης, Δημήτρης Μπάτζιος και Τόλης Ελευθεριάδης (πήρε μεταγραφή στον Άρη Πετεινού) και από ένα ο Γιάννης Καζάκης και ο Πέτρος Πεντεζίδης, που μεταγράφηκε στη Ν. Καρυά Καβάλας.

ΑΡΗΣ: Αήττητος στο μεγάλο ραντεβού!

Ο Άρης Αβάτου συμμετείχε στην 1η φάση σε όμιλο των 4ων ομάδων. Μετά το τέλος των αγώνων ο Άρης ήταν… 4Χ4 και με τέρματα 21-1 πήρε εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Έβγαλε μεγάλα σκορ στο 1-4 επί της Κεντητής, στο 0-6 στη Μέλισσα, στο 0-5 στη Σταυρούπολη και στο 0-6 στο “Αμοιρίδειο” διαδοχικά και τέθηκε αντίπαλος με τον Α.Ο. Βιστωνίδας στη φάση των “16”. Εκεί συνέτριψε με 9-0 τον αντίπαλό του προχωρώντας στο επόμενο στάδιο, τη φάση των “8”. Με το 0-2 επί του Νέστου στον Κύρνο έφτασε στα ημιτελικά όπου κόντρα στην Ασπίδα δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο αλλά στο τέλος πανηγύρισε την είσοδό του στον πρώτο του τελικό! Με το 1-2 στο ΔΑΚ και το 1-1 στα Μάγγανα, ο Άρης Αβάτου έφτασε αήττητος στο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία του!

Ο Πάρης Κοτόπουλος είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη Αβάτου στο θεσμό του κυπέλλου μια και έχει πετύχει 9 γκολ. Από 4 γκολ έχουν πετύχει οι Γιώργος Βασιλειάδης, Τάσος Δεσύλλας, Κοσμάς Γκέκας και Χριστόφορος Θωμαΐδης, 2 φορές έχει σκοράρει ο Βασίλης Κουτσούμπας και από 1 οι Μιχάλης Ταχτσίδης, Παύλος Ευθυμιάδης, Δημήτρης Εφεντόπουλος (βρίσκεται στο εξωτερικό), Δημήτρης Κρουστάλης (μεταγράφηκε στην Ασπίδα), Χρήστος Λαζαρίδης (μεταγράφηκε στη Ν. Καρυά Καβάλας), ενώ 3 γκολ έχει πετύχει ο Χιντ Ιμέρ που επέστρεψε στον Ορφέα Ξάνθης.

Σχετικά άρθρα