“Ανιχνεύοντας” τη χθεσινή μεγάλη νίκης της Ασπίδας στην Αρναία!

Η Ασπίδα πέτυχε χθες την 3η συνεχόμενη νίκη της, αυτή τη φορά εκτός έδρας απέναντι στο Στρατώνι, κάτι που έχει πετύχει ξανά φέτος με την τριάδα Πιερικό εντός-Φίλιππο εκτός-Στρατώνι εντός! Όπως κάθε αγωνιστική η ΞΑΝΘΗ Sport θα “ανιχνεύσει” τι ακριβώς πέτυχε η Ασπίδα των Ιωαννίδη-Κωτάκη την Κυριακή στην Αρναία, όπου το τελικό 56-71 άφησε μόνο ευχάριστα συναισθήματα, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός ότι η ξανθιώτικη ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους Κουτσογιάννη, Καραμπίνη, Μασμανίδη!

Πάμε λοιπόν:

  1. Η Ασπίδα πέτυχε για 9ο σερί παιχνίδι 70+ πόντους φτάνοντας ταυτόχρονα σε διψήφιο αριθμό νικών (10).
  2. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα των Ιωαννίδη-Κωτάκη νίκησε με διψήφιο αριθμό πόντων (15), ανεβάζοντας τον μέσο όρο της στις νίκες στους 11.4!
  3. Διατηρεί την 3η καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 67,38 πόντους ανά παιχνίδι.
  4. Στο χθεσινό παιχνίδι έσπασε το σερί 3 νικών του Στρατωνίου, ρίχνοντας μάλιστα εντυπωσιακά και τον μέσο όρο της ομάδας της Χαλκιδικής που στην έδρα της έβαζε κατά μ.ο. 70 πόντους, σε 56!
  5. Είναι βάσει του σερί των τριών νικών η 3η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, μετά την Καστοριά που έχει 15 συνεχείς νίκες και τον Ερμή Αγιάς που έχει 5, μαζί με τη ΧΑΝΘ.
  6. Έγινε η τρίτη ομάδα που “άλωσε” την Αρναία μετά την Καστοριά και το Ανατόλια.
  7. Πέτυχε μετά τους Πιερικό και Φίλιππο Βέροιας, ξανά το απόλυτο, καθώς έχει κερδίσει το Στρατώνι και εντός και εκτός.
  8. Ισοφάρισε το ρεκόρ εκτός έδρας νικών (3), κάτι που είχε πετύχει και τη σεζόν 2014-15.
  9. Δύο παίκτες της ακόμη, ο Αντώνης Παπαδάκης και ο Ιάσωνας Πετς έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό πόντων χθες, καθώς ο μεν πρώτος έπιασε τους 105 ο δε δεύτερος τους 100. Πριν από τους παραπάνω βρίσκονται κατά σειρά οι Τσιαβές, Ασημάκης, Μανδαλάκης, Κουτσογιάννης, Στεφανίδης.
  10. Ο Δούκας Γρούδος, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής από την ιστοσελίδα basketblog.gr.

Σχετικά άρθρα