Σχεδόν…πλήρης για την επαναφορά στην πεντάδα ! (17:15, Πηγάδια )

Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, Ο ΕΚΤΟΣ…ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ 

Οι νίκες με τον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο (και ας αποκλείστηκε η ομάδα ) ήταν ενδείξεις ενός σημαντικού restart που έπρεπε να γίνει ! Η Ξάνθη από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας πριν τους αγώνες με τον Ολυμπιακό…βρέθηκε σε έναν μήνα ισόβαθμη στην πέμπτη θέση με την ΑΕΚ και βλέπει την θέση της πλέον να απειλείται ΑΜΕΣΑ. Μοναδικός και επιβαλλόμενος πλέον ΣΤΟΧΟΣ δεν είναι άλλος από την είσοδο στην πεντάδα ! Το “κολασμένο” πρόγραμμα του Φλεβάρη ολοκληρώθηκε, πλέον γίνεται ΒΑΤΟ. Αν – όπως είχε πει ο Πανόπουλος για τον τελικό του Κυπέλλου- “ο πρώτος είναι τα πάντα, ο δεύτερος τίποτα” , για την μάχη των PLAY-OFF ο πέμπτος στην βαθμολογία κερδίζει Ευρωπαικό εισιτήριο, ο έκτος θα ξεχαστεί και θα μπει απλά στην στατιστική ανάλυση της Super League ξεχασμένος…

ΠΑΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ! 

Το θετικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πώς στο αυριανό ντέρμπι-όπως έχει εξελιχτεί βαθμολογικά- με τον Πλατανιά πάει σχεδόν…πλήρης. Μια μόλις απουσία. Αυτή του Καρίμ Σολτάνι. Που δεν γνωρίζουμε βέβαια αν η φετινή παρουσία του Αλγερινού είναι τέτοια που αναγάγει σε σημαντική αυτή την απώλεια. Η ομάδα πρέπει να είναι ΗΡΕΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αύριο. Να δείξει από την αρχή ποιος είναι το “αφεντικό” στο γήπεδο. Να εκμεταλλευτεί την έδρα της, ως το τέλος του πρωταθλήματος δεν πρέπει να χαθεί ΒΑΘΜΟΣ στα Πηγάδια. Από εκεί και πέρα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την έκβαση των αγώνων Πανιώνιος-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει αύριο να επιβληθεί του “ζόρικου” Πλατανιά…

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 

Η επιστροφή του Γουάλας στην ενδεκάδα είναι η μοναδική διαφαινόμενη -σοβαρή- διαφοροποίηση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Ο Βραζιλιάνος θα παίξει βασικός αύριο, ο Σιλά έβγαλε ΟΛΑ τα δύσκολα παιχνίδια ΣΕΡΙ και μάλιστα με εξαιρετικό βαθμό απόδοσης. Την αυριανή ημέρα θα τον “φρεσκάρει” ο Λουτσέσκου όπως αναφέρει το ρεπορτάζ και θα έχουμε την -πιθανή- επιστροφή του στο αριστερό άκρο. Οι υπόλοιπες θέσεις δεν θα εμπεριέχουν εκπλήξεις.

Τερματοφύλακας ο Ζίφκοβιτς. Στα δεξιά ο Μπαξεβανίδης, αριστερά ο Γουάλας, σέντερ-μπακ οι Λισγάρας και Καρασαλίδης, ένα από τα καλύτερα κεντρικά αμυντικά δίδυμα στην Ελλάδα. Εκεί -ίσως- θέση διεκδικεί ο Φλίσκας με δεδομένο πώς δεν πήγε καθόλου στην Τούμπα. Στα χαφ οι Ντε Λούκας και Καμαρά, με τον Βασιλακάκη μπροστά τους και κοντά στον Γιουνές, με εξτρέμ τους Λάζιτς και Λουσέρο. Θέση διεκδικούν και οι Πιτσέλι-Τριάδης με ελάχιστες πιθανότητες.

ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 

Οι Χανιώτες έχουν 2+1 σημαντικές απώλειες που τους κάνουν πιο ευάλωτους αύριο αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ο Παράσχος βρίσκει απαντήσεις, διαθέτουν καλή και ισορροπημένη ομάδα. Οι δυο σημαντικότερες είναι οι Μπανανά και Γιακουμάκης. Ο πρώτος αποτελεί τον καλύτερο στόπερ τους, ο Γιακουμάκης τον καλύτερο επιθετικό, ταλέντο με ταχύτητα, έχει ήδη αποκτηθεί από την ΑΕΚ. Το συν…ένα, αφορά τον Γκνιάντιτς. Ο Σέρβος αμυντικός μέσος αποχώρησε για την Ρόντα, άφησε κενό στον άξονα που έχει γίνει πιο αδύναμος ΕΙΔΙΚΑ στο αμυντικό κομμάτι με τον Γκνιάντιτς να είναι μια προσωπικότητα για τέτοιου είδους ομάδες.

Πάντως είναι μια δυνατή ομάδα, γρήγορη μπροστά (αλλάζει όμως αυτό το δεδομένο χωρίς Γιακουμάκη), αύριο κινητήριος μοχλός θα είναι ο Μανούσος, θα τον “παίξουν” στα άκρα. Να πούμε πάντως κάτι ενδιαφέρον. Ο Μυτιληνιός ουδέποτε έχει κερδίσει ως ποδοσφαιριστής την Ξάνθη, να ένα καλό στατιστικό ενσταντανέ. Κάνει καλή σεζόν στα Χανιά. Όπως καλή εικόνα δείχνει φέτος για μια ακόμα χρονιά ο Βάντερσον αριστερά της άμυνας, ενώ σταθερότατοι είναι οι Καρυπίδης, Σωτηρίου και Μενδρινός.

Τερματοφύλακας ο Σωτηρίου, στόπερ οι Καρυπίδης, Κάργας και Πριντέτα στο 3-4-3 του Παράσχου. Στα άκρα της άμυνας Στάθης και Βάντερσον, με χαφ τους Μενδρινό και Μουνάφο. Φορ ο υψηλόσωμος και δυναμικός Σίγκιεβιτς, με εξτρέμ τους Γιορέντε και Μανούσο. Θέση διεκδικούν οι Στανισλιάβιεβιτς και Ντίνας .

Καθαρά το ματς στο “χέρι” ή καλύτερα…στα “πόδια” της Ξάνθης.

Σχετικά άρθρα

social media