ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ!

Ψυχωμένη εμφάνιση της Ξάνθης πήγε να πραγματοποιήσει το ακατόρθωτο ! Με τέρμα του Γιουνές στο 63′  με εκτέλεση φάουλ (ακούμπησε στο τοίχος) κέρδισε με 0-1 στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ μέσα σε μια “κόλαση” που περιελάμβανε “πεσίματα” στον πάγκο της ομάδας από γνωστούς και αγνώστους ενώ παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει την απίστευτη διαιτησία του διαιτητή του Φουκάκη! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προκρίθηκε, σαφέστατα όμως οι Θρακιώτες του Λουτσέσκου κέρδισαν τις εντυπώσεις και μένουν…με το ΑΧ! Το…ΑΧ! Mε το δεύτερο τέρμα του Πρίγιοβιτς στα Πηγάδια σε μια ανύποπτη στιγμή, όταν και η Ξάνθη στο 1-1 φάνηκε να πιέζει για να περάσει μπροστά στο σκορ !

Το θέμα είναι οτι έμεινε εκτός, αλλά πλέον παίρνουν άπαντες ΧΑΜΠΑΡΙ για τα καλά ποιός έχει την δυνατότητα να κάνει το ΚΟΥΜΑΝΤΟ για να μπει στα PLAY-OFF ! Δεν μένει παρά να το πιστέψει ! Αρνητική εντύπωση σε όλα αυτά η αγωνιστική συμπεριφορά του Σολτάνι που – ειδικά στο τέλος- δεν βοήθησε με την συμπεριφορά του την ομάδα. Όχι μόνο για τα 3-4 αναίτια φάουλ που έκανε βάζοντας τον ΠΑΟΚ στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά κυρίως με την αποβολή του και τα νεύρα που έδειξε ! Φάση που εκνεύρισε μέχρι και τον Λουτσέσκου !

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχήμα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Ζίφκοβιτς, άκρα άμυνας τους Μπαξεβανίδη και Σιλά, στόπερ τους Καρασαλίδη και Λισγάρα. Αμυντικοί μέσοι οι Λουσέρο με τον Μεχία, ελεύθερος μπροστά τους ο Πιτσέλι, εξτρέμ οι Λάζιτς και Σολτάνι, με σέντερ-φορ τον Γιουνές !

Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς σε σχήμα 4-2-1-3 με τερματοφύλακα τον Γλύκο, άκρα άμυνας οι Κίτσιου και Λέοβατς, στόπερ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Αμυντικοί μέσοι οι Τσίμιροτ και Σακχόφ, με Πέλκα μπροστά τους και επίθεση οι Κάμπος-Μυστακίδης και Κουλούρης.

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ…ΚΑΛΥΤΕΡΗ ! 

Στο πρώτο μέρος το “Γυριστό” του Πέλκα στο δοκάρι (έλεγχε πάντως ο Ζίφκοβιτς)  στο 41′ ήταν όλος ο ΠΑΟΚ ! Τίποτα περισσότερο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατοχή της Ξάνθης ενώ παράλληλα είχε τις στιγμές να προηγηθεί ειδικά με την τεράστια φάση του Καρασαλίδη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πιτσέλι στο 43′ με την κεφαλιά του να βγαίνει λίγο άουτ ! Υπήρξαν φάσεις, η ομάδα έμπαινε στην περιοχή, πάτησε μπάλα με τους Πιτσέλι-Λάζιτς και Σολτάνι πίσω από τον Γιουνές να παίρνουν μπάλες αλλά να της λείπει η καλή τελική προσπάθεια, αντίστοιχα γεγονότα που συνέβησαν με τους Μπαξεβανίδη και Λουσέρο ! Στο 2′ σουτ του Τσίμιροτ ψηλά άουτ. Στο 5′ σέντρα του Λουσέρο έβγαλε σε κόρνερ ο Γλύκος ελεγχόμενα. Στο 7′ ο Καρασαλίδη μέσα από την περιοχή με προβολή προσπάθησε αλλά έβγαλαν οι αμυντικοί, ενώ στο 27′ ο Πιτσέλι σέντραρε παράλληλα και μπλόκαρε ο Γλύκος. Στο 33′ σουτ του Σολτάνι…καθυστερημένο μετά από καταπληκτική πάσα του Λάζιτς , απομάκρυνε σωτήρια ο Κίτσιου.

Το εντυπωσιακό; Δυο φάσεις ! Η μια όταν άγνωστος εμφανίστηκε στον πάγκο της ομάδας εξυβρίζοντας την και “πουλώντας” τσαμπουκά, ανάλογα ο Μίχελς (τεχνικός διευθυντής) με τον Λουτσέσκου μπροστά στον πάγκο της Ξάνθης ! Την ώρα…του αγώνα ! Στο 17′ μάλιστα οι επόπτες του αγώνα εφεύραν offside στον Γιουνές που ΜΟΝΟΣ του έβγαινε απέναντι στον Γλύκο !

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ…ΧΑΜΟΣ ! 

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε πιο “αναιμικά” και ο Λουτσέσκου έκανε δυο αλλαγές. Έβγαλε τον Λάζιτς (ίσως με την λογική πώς ο Σολτάνι δεν παίζει την Κυριακή) για  να βάλει τον Τριάδη και τον Βασιλακάκη αντί του Πιτσέλι. Το δεύτερο “βγήκε”, το πρώτο σαφέστατα όχι ! Ο Γιουνές μετά από φάουλ στο 64′ άνοιξε το σκορ και το ματς έγινε… “κόλαση” ! Εκεί ο ΠΑΟΚ με Μπίσεσβαρ και Μάτος να μπαίνουν στο γήπεδο βρήκε ισορροπία ενώ ο Λουτσέσκου απάντησε-σωστά- με την είσοδο του Ντε Λούκας αντί του Μεχία. Αλλά η ομάδα κάπου…κόλλησε στην τελική προσπάθεια, υπήρχαν “νεύρα” του Σολτάνι που φάνηκε και κουρασμένος , βοήθειες έβρισκε μόνο με τον Βασιλακάκη που στο 79′ με “γυριστό” μέσα από την περιοχή ΔΕΝ μπόρεσε να ευστοχήσει, κόντραρε η μπάλα και κόρνερ ! Στην εκτέλεση από τον Τριάδη του κόρνερ, κεφαλιά του Βασιλακάκη λίγο άουτ ! Ο ΠΑΟΚ στην συνέχεια πίεσε. Γιατι; Ο Σολτάνι έκανε τρία (!) μετρημένα φάουλ έξω από την περιοχή και το τέταρτο…έφερε την αποβολή του ! Αποβολή που εκνεύρισε και τον Λουτσέσκου ! Παρά το γεγονός αυτό η Ξάνθη βρήκε την δύναμη και πίεσε στο τελευταίο δίλεπτο ! Δεν κατάφερε να βρει όμως τέρμα και ο ΠΑΟΚ που στο 89′ με σουτ του Μπίσεσβαρ απείλησε τον Ζίφκοβιτς (εντυπωσιακά σε κόρνερ) έψαξε την ισοφάριση !

Τυχερός ο ΠΑΟΚ, τελικό αποτέλεσμα, ΠΑΟΚ-ΑΟΞ 0-1 !

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεώργιος Φουκάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου) με βοηθούς τους κ.κ. Ιωάννη Κουράκη (ΕΠΣ Ηρακλείου) – Στέφανο Παρασίου (ΕΠΣ Ημαθίας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Διονύσιος Ζούγρας της ΕΠΣ Κοζάνης.

Κίτινες κάρτες: 11’ Μεχία, 28’ Σολτάνι, 43’ Βαρέλα, 74’ Καρασαλίδης, 82’ Κρέσπο, 92′ Μπίσεσβαρ.

Κόκκινη κάρτα: 92’ Σολτάνι.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (69’ Μάτος), Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοβ, Πέλκας (63’ Μπίσεσβαρ), Μυστακίδης, Κουλούρης (85’ Πρίγιοβιτς), Κάμπος.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης,. Συλλά, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Μεχία (70’ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Λάζιτς (62’ Τριάδης), Σολτάνι, Γιουνές, Πιτσέλι (62’ Βασιλακάκης).

Σχετικά άρθρα

social media