Ο τελικός των κορυφαίων!

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα το «Xanthi FC Arena» θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τις δύο κορυφαίες ομάδες του Νομού, σε ερασιτεχνικό επίπεδο,
με φόντο το κύπελλο που αποτελεί «εσωτερική υπόθεση» του Δήμου Τοπείρου. Αναγέννηση Θαλασσιάς και Άρης Αβάτου τα τελευταία χρόνια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη κατηγορία. Άλλωστε η ομάδα του Αβάτου έχει κατακτήσει τα δυο από τα τρία τελευταία πρωταθλήματα και φιλοδοξεί φέτος να τριτώσει το καλό, ενώ από την άλλη, η ομάδα της Θαλασσιάς, βρίσκεται πάντα στα ψηλά, κέρδισε πέρσι τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της και φέτος προβάλει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί, για να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της και σε κατάκτηση πρωταθλήματος.

Οι δύο φιναλίστ του 39ου τελικού έχουν ξεχωρίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι όλα δείχνουν ότι εκτός από το κύπελλο θα είναι υπόθεση των δυο και η κατάκτηση του πρωταθλήματος που οδηγεί στην Γ! Εθνική κατηγορία και μάλιστα χωρίς να χρειαστούν οι αγώνες μπαράζ στους οποίους υποβλήθηκε πέρυσι ο Ορφέας Ξάνθης με την ευτυχή βέβαια κατάληξη που είχαν γι’ αυτόν και γενικά για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Ο 39ος τελικός είναι από τους πλέον αμφίρροπους των τελευταίων χρόνων. Στις προηγούμενες διοργανώσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον περυσινό τελικό υπήρχαν τα σούπερ φαβορί άσχετα αν δεν επιβεβαίωναν αυτόν τον τίτλο. Ένας τελικός ανοιχτός για κάθε αποτέλεσμα κι αυτό φάνηκε και από τις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα εκεί όπου ο Άρης πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από το γήπεδο της Θαλασσιάς με 1-5, αλλά στον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος η ομάδα του Γιάννη Αποστολίδη πήρε τη ρεβάνς, περνώντας νικηφόρα από το γήπεδο των Μαγγάνων.

Oι διεργασίες κορυφώνονται ώστε ο τελικός να στεφθεί από επιτυχία. Η διοργανώτρια αρχή με αφίσες και όλα τα σχετικά προβάλλει τον 39ο τελικό όπως το κινήσεις από την δική του πλευρά έχει κάνει και ο Δήμος Τοπείρου για να ξεσηκώσουν τους φιλάθλους του ερασιτεχνικού. Η Αναγέννηση μετά την περυσινή κατάκτηση του τροπαίου με το 2-0 επί του Π. Μελά Κουτσού φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες και σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να έχει τη στήριξη του κόσμου της, αφού η ομάδα φέτος έχει αποζημιώσει τους φιλάθλους της σε μεγάλο βαθμό τόσο με τη διάκρισή της στο κύπελλο όσο και με την πορεία της στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά ο Άρης παρουσιάζεται διψασμένος για την πρώτη «κούπα» στο θεσμό του κυπέλλου και από τη στιγμή που για πρώτη φορά έφτασε στην πηγή θέλει να πιει και… νερό. Για έναν Άρη που θα έχει φυσικά τη στήριξη των φιλάθλων του χωριού και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής σε έναν τελικό που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον γενικά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και άπαντες φιλοδοξούν στις κερκίδες του γηπέδου να βρεθεί περισσότερος κόσμος από τους προηγούμενους τελικούς που θεωρήθηκαν πετυχημένοι. Από τη στιγμή, που όπως προαναφέραμε, φιναλίστ είναι δύο ομάδες που μας έχουν συνηθίσει να παίζουν καλό ποδόσφαιρο, να προσφέρουν θέαμα, να πετυχαίνουν γκολ, να είναι πάντα απαιτητικές και να έχουν το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις όλα συνηγορούν ότι όσοι φίλαθλοι βρεθούν το Σάββατο το απόγευμα στα Πηγάδια θα φύγουν ικανοποιημένοι από το θέαμα που θα δουν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΞΑΝΘΗ Sport ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 6/3

Σχετικά άρθρα

social media