Νίκη για την Εθνική Παίδων επί της Ισπανίας με πέναλτυ που κέρδισε ο Μελιόπουλος!

Τεράστια νίκη επί της U17 της Ισπανίας πέτυχε η Εθνική Παίδων (U17), του Δημήτρη Μελιόπουλου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της “Elite Round” του Euro 2017.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπήκε καθόλου καλά στο πρώτο 40λεπτο, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει το “μηδέν” στα μετόπισθεν και να μείνει ζωντανό στο παιχνίδι.

Στο 9′ η Ισπανία απείλησε πρώτη, ωστόσο η προσπάθεια που επιχείρησε ο Σέρχιο Γκόμεζ δεν βρήκε τον στόχο. Επτά λεπτά αργότερα, στο 16‘ η Ισπανία έγινε εκ νέου απειλητική αλλά ο Τσιμόπουλος απόκρουσε το σουτ του Τόρες. Στο 17‘ η “Φούριος Ρόχας” έχασε ακόμα μία ευκαιρία, αλλά ο Μιράντα δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της Εθνικής μας.

Λίγο πριν το 20λεπτο η Ισπανία έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Ο Σάλομον έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιμόπουλος απομάκρυνε εντυπωσιακά, παραχωρώντας το κόρνερ. Στο 22′ και στο 23′ Μόρει και Ρουίζ αντίστοιχα έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες να σκοράρουν.

Στο 29′ θα έρθει η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους Ισπανούς, με τον Τσιμόπουλο να σταματάει τον Μόρει. Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Ισπανία θα χάσει μία ακόμα ευκαιρία. Ο Σέρχιο Γκόμες θα εκτελέσει φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία συνέχισε να πρεσάρει για το γκολ, την ώρα που η Εθνική μας προσπαθούσε να αμυνθεί όσο καλύτερα γίνεται, προκειμένου να πάρει κάτι από το παιχνίδι.  Γκόμεζ, Ρουίζ και Τσουστ ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της Ισπανίας, που ωστόσο έπεσαν πάνω στην εξαιρετική ελληνική άμυνα, αλλά και στον εξαιρετικό Τσιμόπουλο.

Το γκολ που έδωσε την σπουδαία νίκη στην ομάδα του κ. Γεωργόπουλου ήρθε περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος. Πιο συγκεκριμένα, στο 74′ ο Μόρει θα ανατρέψει τον Μελιόπουλο μέσα στην περιοχή κάνοντας του πέναλτι. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Λυρατζής, ο οποίος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο διάστημα που απέμεινε, η ομάδα του κ.Ντένια κυνήγησε την ισοφάριση, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κράτησε έως το φινάλε την σπουδαία νίκη που την βάζει στο κόλπο της πρόκρισης. Επόμενος αγώνας την ερχόμενη Τετάρτη (18:00) κόντρα στην Πολωνία.

Να σημειωθεί πως την πρώτη αγωνιστική. η Εθνική μας γνώρισε την ήττα με 4-0 από την Πορτογαλία.

Η σύνθεση της U17 της Ισπανίας: Φερνάντεζ, Μόρει, Μιράντα, Γκουιγιαμόν, Τσουστ, Τόρες (73′ Ντίαζ) Μόχα, Ρουίζ, Σέρχιο Γκόμες, Ορεγιάνα (73′ Γκαρσία Σεγκόβια), Σαλομόν (49′ Χοσέ Αλόνσο)

Η σύνθεση της U17 της Ελλάδας: Τσιμόπουλος, Αντζούλας, Γαιτανίδης, Κατσούκης (49′ Βράκας), Λυρατζής, Μανιώτης, Μαρτίνης, Μαυρουδής, Μιχαηλίδης, Μελιόπουλος, Ντουμάνης (48′ Γκαργκαλατζίδης)

Πηγή:www.talentabout.gr

Σχετικά άρθρα

social media