Μπορείς την ανατροπή ; (Τούμπα, 17:15, ΟΤΕSPORTS )

Aς είμαστε ρεαλιστές. Ο ΠΑΟΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Με δεδομένο πώς θα βρίσκεται εύκολα-δύσκολα στα PLAY-OFF και παράλληλα να αποτελεί παρελθόν η διοργάνωση του Europa League, έχοντας και την νίκη με 1-2 στα Πηγάδια ως ισχύς απέναντι στους Ξανθιώτες, θέτει την κατάκτηση του Κυπέλλου ως πρωταρχικό του στόχο. Το αντιληφθήκαμε όλοι μας στα Πηγάδια πριν από δυο εβδομάδες. Όχι πώς ήταν εξαιρετικοί στο παιχνίδι τους. Έβλεπες όμως με τι ΠΑΘΟΣ αντιμετώπιζαν ΚΑΙ αυτή αλλά ΚΑΙ η κερκίδα τους τον πρώτο αγώνα. Η ατυχία της Ξάνθης ήταν πώς τον βρήκε στην καλύτερη του φόρμα. Έχει -πράγματι- καλό ρόστερ (για τα Ελληνικά επίπεδα), σοβαρό προπονητή, υπάρχει όμως και μια μερική “υποψία” για μίνι ντεφορμάρισμα τον τελευταίο καιρό. Να μην ξεχνάμε πώς το βάρος πέφτει ΚΑΙ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την Κυριακή για το πρωτάθλημα…

Η Ξάνθη έχει -πλέον- ως κυρίαρχο στόχο την κατάκτηση μιας θέσης που θα οδηγεί στα PLAY-OFF για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Πλατανιάς την Κυριακή είναι ένας ΔΥΣΚΟΛΟΣ αντίπαλος (αν και επιθετικά χωρίς τον Γιακουμάκη θα έρθει “μισός” και χωρίς ταχύτητα στο transition, άλλη ώρα αυτά). Με νίκη στην ουσία τον ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ για την ώρα και συνεχίζει. Μέχρι τους Χανιώτες όμως μεσολαβεί ο ΠΑΟΚ. Ένα ματς που αν…προηγηθεί η Ξάνθη, σε ΟΠΟΙΟ σημείο του αγώνα γίνει αυτό…αυτομάτως μετατρέπει σε ΝΤΕΡΜΠΙ την αναμέτρηση! Βάλτε και λίγο παραδοσιακή Θεσσαλονικιώτικη γκρίνια από την κερκίδα, βάλτε και λίγο το άγχος του στόχου που είναι με τους γηπεδούχους…θέλει πολύ να γίνει η ζημιά; Και κάτι τελευταίο ως προς την ανάλυση των στόχων στο παιχνίδι. Θυμάστε ΠΟΛΛΑ παιχνίδια που ομάδα του Λουτσέσκου έχει ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από ένα παιχνίδι…πόσο μάλλον με τους “λεγόμενους” μεγάλους, πλην του φετινού αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ; Δεν νομίζουμε.

Ο Ρουμάνος είναι δεδομένο πώς θα κάνει κάποιες αλλαγές στην σύνθεση του. Θα παρατάξει αυτήν την φορά ένα περισσότερο επιθετικογενές σχήμα, θα “ανοίξει” κάπως το παιχνίδι σε ένα ΚΑΘΑΡΟ 4-4-1-1 και η αιτία λέγεται…Πιτσέλι. Ένα καλό “ραντεβού” για όλους μας. Να δούμε τον Αρμένιο στην θέση του, πίσω από τον Γιουνές, αν αποφασιστεί φυσικά να αγωνιστεί ο Τυνήσιος σε αυτό το ματς και ΔΕΝ προφυλαχθεί ενόψει του παιχνιδιού με τον Πλατανιά. Δεν είναι απίθανο αυτό.

Τερματοφύλακας ο Ζίφκοβιτς. Στα μπακ οι Μπαξεβανίδης και Σιλά. Στα στόπερ οι Καρασαλίδης και Λισγάρας. Αμυντικοί μέσοι οι Μεχία και Ντε Λούκας, θέση όμως διεκδικεί και ο Λουσέρο αντί του δευτέρου. Μπροστά τους ο Πιτσέλι σαν δεκάρι, εξτρέμ οι Σολτάνι και Τριάδης με σέντερ-φορ τον Γιουνές. Θέση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πώς διεκδικεί ο Λάζιτς αλλά σαν παρένθεση να προσθέσουμε ο,τι ο Σολτάνι απουσιάζει την Κυριακή ελέω…καρτών. Ίσως δηλαδή θέλει να προφυλάξει τον Σέρβο ο Λουτσέσκου.

Τα υπόλοιπα…στο χόρτο !

Σχετικά άρθρα

social media