Λεύκιππος: Το ιστορικό “13” και η “πρόκληση” της Φιλίας!

Η 13η συνεχόμενη νίκη του, δεν ήταν “γρουσούζικη” αλλά… ιστορική! Τον έφερε στην πρώτη χρονιά της ίδρυσής του στον τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ, να διεκδικεί το τρόπαιο από την ισχυρή πρωτοπόρο του Δυτικού Ομίλου Ελευθερούπολη, τη στιγμή όμως που και ο Λεύκιππος είναι πρωτοπόρος στον δικό του όμιλο, τον Ανατολικό!

Ο Λεύκιππος το Σάββατο κέρδισε τον ΑΓΣ Ρούπελ Σιδηροκάστρου και κοιτάζοντας λίγο το… backstage του παιχνιδιού, βρήκε παραγωγικότητα από 10 παίκτες του, κυκλοφόρησε πολύ την μπάλα, μοιράζοντας συνολικά 14 ασίστ, και είχε σε μεγάλη ημέρα τον Κουτσογιάννη με 12 πόντους, 14 ριμπάουντς και 3 ασίστ, τον Κουμπάνη με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, τον Οικονόμου με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, τον Κούτρα με 10 ριμπάουντ και 6 πόντους, παίρνοντας παράλληλα βοήθειες σημαντικές από όλους τους παίκτες του!

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο κόουτς Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΞΑΝΘΗ Sport αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση στη διοίκηση, τους παίκτες του, το τεχνικό επιτελείο, τον μεγάλο απόντα Μίλαν Ψάλτου αλλά κι έναν μπασκετάνθρωπο της Ξάνθης που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες, τον Άκη Δαγγόπουλο! Υποσχέθηκε εξάλλου ότι ο Λεύκιππος σε λίγες ημέρες θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στον μεγάλο τελικό και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να στεφθεί και κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Πριν από τον τελικό όμως η ομάδα των Παπαδόπουλου-Μουρβάκη αντιμετωπίζει σε έναν ιδιαίτερο αγώνα το Σάββατο την Φιλία Ορεστιάδας. Και λέμε ιδιαίτερο γιατί η Φιλία είναι η… τελευταία ομάδα που κέρδισε τον Λεύκιππο, στις 7 Δεκεμβρίου 2016. Από τότε οι Ξανθιώτες έχουν ένα σερί 13 στα 13 σε πρωτάθλημα και κύπελλο, και το Σάββατο καλούνται απέναντι στην Φιλία να διευρύνουν το σερί προκειμένου να παραμείνουν παράλληλα στην πολύτιμη πρώτη θέση της βαθμολογίας του Ανατολικού Ομίλου.

Σχετικά άρθρα

social media