Κοινής αποδοχής ο Μόσχος Γκαϊτατζής

Τρία ήταν τα ονόματα που «έπαιξαν» για να σφυρίξουν τον 39ο τελικό κυπέλλου της Ένωσης. Ο Χρήστος Τζεβελεκίδης, ο Βασίλης Ουζουνίδης και ο Μόσχος Γκαϊτατζής. Ο δεύτερος φερόταν ως το φαβορί για να παίξει – επιτέλους – έναν τελικό μετά την πολύχρονη παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ενώ είχε παίξει νωρίτερα ως δεύτερος βοηθός, ως πρώτος βοηθός, ως τέταρτος διαιτητής δύο φορές και ως αναπληρωματικός διαιτητής (πέρσι) σε παλιότερους τελικούς. Ο Χρήστος Τζεβελεκίδης ήταν δύσκολο να επιλεγεί από τη στιγμή που είχε παίξει ΚΑΙ τους δύο ημιτελικούς της Αναγέννησης Θαλασσιάς με τον Εχίνο Σπορ, αλλά και τον έναν ημιτελικό ανάμεσα στην Ασπίδα Ξάνθης και τον Άρη Αβάτου. Τελικά, η επιλογή αποτέλεσε έκπληξη για αρκετούς και θα βρεθεί στο Xanthi FC Arena το Σάββατο το απόγευμα ο Μόσχος Γκαϊτατζής. Η Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας πρότεινε τα τρία παραπάνω ονόματα και ζήτησε από τα σωματεία τις δικές τους προτάσεις. Έτσι η περσινή κάτοχος του τίτλου έδειξε προτίμηση στο πρόσωπο του Μόσχου Γκαϊτατζή κάτι που αποδέχθηκε άμεσα και ο πρωτοπόρος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 κατ. λύνοντας ουσιαστικά τα χέρια της Τοπικής Επιτροπής βγάζοντας την από τα δύσκολα μια και δεν πήγε κόντρα στις επιθυμίες των δύο φιναλίστ.

Στο σημείο αυτό αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι «πολιτική» του νέου Οργάνου της τοπικής διαιτησίας είναι να μην επιλέγει αξιολογημένους διαιτητές για τον τελικό του κυπέλλου, αλλά διαιτητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που βγάζουν αρκετά σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, κι ένας από αυτούς είναι και ο Μόσχος Γκαϊτατζής, που θα έχει για α! βοηθό τον Κούλα Χουσεΐν, για β! βοηθό τον Δημήτρη Κηλικιώτη, ενώ αναπληρωματικός διαιτητής θα είναι ο Χρήστος Τζεβελεκίδης και 4ος διαιτητής, για 3η φορά σε τελικό, ο Βασίλης Ουζουνίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ

Η Αναγέννηση Θαλασσιάς έχει ευχάριστες αναμνήσεις με διαιτητή τον Μόσχο Γκαϊτατζή αφού πέτυχε την μεγαλύτερη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα στο 1-2 επί του Άρη Αβάτου, στο γήπεδο των Μαγγάνων. Πάντως ο διαιτητής του τελικού έχει παίξει τους δύο φιναλίστ σε παιχνίδια που κέρδισαν, αλλά και που έχασαν. Ήταν στην πρεμιέρα της Αναγέννησης στο 2-0 επί του Ηρακλή Ν. Ζυγού, στη νίκη με 1-2 στα Μάγγανα επί του Άρη, αλλά και στην ήττα με 2-1 στο γήπεδο του Μαγικού από τον Αστέρα. Σε αγώνα κυπέλλου, για πρώτη φορά φέτος θα βρεθεί στον δρόμο της.

ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ

Όσον αφορά τον Άρη Αβάτου, το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ήταν αυτό της 9ης αγωνιστικής και στη νίκη με 1-2 στο γήπεδο του Εχίνου κι αμέσως μετά ακολούθησε η ήττα από την Αναγέννηση στις αρχές του Δεκέμβρη, στο γήπεδο των Μαγγάνων. Η τρίτη παρουσία του είχε να κάνει σε αγώνα κυπέλλου στο 0-5 επί της Δόξας στη Σταυρούπολη, για την 1η φάση του θεσμού.

Σχετικά άρθρα

social media