Βασίλισσες της Θράκης: Το ευ αγωνίζεσθαι που προάγει και ζητάει από τους εκάστοτε αντιπάλους της…

Οι Βασίλισσες της Θράκης αγωνίστηκαν χθες στις Σέρρες με την Πανσερραϊκή στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Β’ εθνικής Γυναικών και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική είδαν το “όνειρο” για ένα θετικό αποτέσεσμα να μην πραγματοποιείται λόγω δυσάσερων εκπλήξεων. Στον αγώνα με τον Μαγνησιακό εντός έδρας την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ήταν ο τρόπος που επευτεύχθη το γκολ των φιλοξενούμενων που προήλθε από μια φάση που το fair play τηρήθηκε μονομερώς. Χθες στις Σέρρες ήταν η διαιτησία για την οποία εκφράζονται έντονα παράπονα από την ξανθιώτικη ομάδα, αλλά και η “φιλοξενία” των γηπεδούχων που δεν ήταν στα επίπεδα της αντικειμενικότητας η πρώτη και του ευ αγωνίζεσθαι η δεύτερη, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ξανθιώτικης ομάδας!

Το ζητούμενο δεν είναι οι λεπτομέρειες των χθεσινών γεγονότων όμως αυτό καθεαυτό, αλλά κατά την ταπεινή μας γνώμη το ότι στη Βασίλισσα της Θράκης, μια ομάδα που εδώ και 5 χρόνια κοσμεί το γυναικείο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ευρύτερα, πως δεν της αρμόζουν τέτοιες καταστάσεις. Ο σύλλογος της Θράκης, με πλούσια αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική δράση, έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχυ των αξιών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αυτά τα ιδεώδη προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλει και να πολλαπλασιάζει σε εποχές δύσκολες για τον αθητισμό και την κοινωνία μας γενικότερα. Και αν έχει να υπερηφανεύεται για κάτι, αυτό είναι ο τρόπος λειτουργίας του και η ευπρέπεια της συμπεριφοράς των μελών της ομάδας, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως και η φιλοξενία την οποία προσφέρει απλόχερα και σε υψηλό επίπεδο σε κάθε ομάδα που φιλοξενείται στους εντός έδρας αγώνες της. Και αυτό ζητά και αναμένει από τους εκάστοτε αντιπάλους της.

Η ξανθιώτικη ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της πλέον για την επόμενη επίσημη αναμέτρησή της, με τον Βόλο 2004. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις αρχές Απριλίου, ενδιάμεσα ίσως υπάρξουν και κάποια φιλικά παιχνίδια, ενώ οι στόχοι παραμένουν υψηλοί με στόχο το 3 στα 3 στα επόμενα παιχνίδια ως τη λήξη του πρωταθλήματος.

Σχετικά άρθρα

social media