Ασπίδα: Τα “στοιχειωμένα” 135 δευτερόλεπτα και η “αδικία” για τον Γιάννη Στεφανίδη!

Μιλώντας για την άμυνα στο μπάσκετ, το κυριακάτικο παιχνίδι μεταξύ Ασπίδας και Καρδίτσας για την 22η αγωνιστική της Β’ Εθνικής Ανδρών θα μπορούσε να αποτελεί ένα μίνι σεμινάριο!

Με τις δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος να συναντώνται την Κυριακή, όλοι ξέραμε πως επρόκειτο για ένα παιχνίδι στρατηγικής και προσήλωσης στο πλάνο των προπονητών, Ιωαννίδη-Κωτάκη και Ρουμελιώτη-Koμποδιέτα. Και με δύο σημαντικότατες απώλειες μάλιστα, του Κουτσογιάννη για την Ασπίδα και του Θέου για την Καρδίτσα.

Ασπίδα και Καρδίτσα ακολουθούν την πορεία τους στο πρωτάθλημα, με την άμυνα να αποτελεί… δόγμα χωρίς παράλληλα να ξεχνούν την επίθεση. Η άμυνα όμως τους δίνει… φτερά για να υλοποιήσουν τους στόχους τους, τους οποίους θα “κυνηγήσουν” με πείσμα μέχρι τέλους.

Η Ασπίδα μετά το παιχνίδι με την Καρδίτσα όπου δέχτηκε 70 πόντους, βρίσκεται στην 2η θέση της καλύτερης άμυνας του Βόρειου Ομίλου με την Καρδίτσα κλασικά πρώτη. Οι φιλοξενούμενοι της Ασπίδας την Κυριακή 11/3 με 1.386 πόντους παθητικό διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με την ξανθιώτικη ομάδα να ακολουθεί με 1.485!

Η Ασπίδα όσες φορές έχασε στην έδρα της μέχρι την Κυριακή (3 ήττες) δέχτηκε πάνω από 69 πόντους με την Καρδίτσα να έρχεται στην Ξάνθη την Κυρικαή με στόχο το 69+. Το πέτυχε κατά μόλις έναν πόντο, πέτυχε 70 και πήρε τη νίκη! Η Ασπίδα ήξερε ότι η Καρδίτσα σκοράρει και δέχεται 66 πόντους κατά μέσο όρο στα εκτός έδρας παιχνίδια της! Στόχος της ήταν  να μην δεχτεί πάνω από τους 66 και να πετύχει ταυτόχρονα το δικό της μέσο όρο που ήταν μέχρι την Κυριακή κάτι παραπάνω από 70! Και με… μαθηματική ακρίβεια όλα κρίθηκαν σ’αυτές τις λεπτομέρειες που δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά σε τέτοια παιχνίδια-ντέρμπυ όπως αυτό της Κυριακής αποδεικνύονται σημαντικότατες. Το σκορ βρέθηκε στο 64-68 στα 135 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όμως εκεί η ενέργεια “χάθηκε” και το σκορ πήγε απλά στο 64-70 δίνοντας τη νίκη στην Καρδίτσα με τις δύο ομάδες να εκτελούν σε αυτό το διάστημα τουλάχιστον 3 επιθέσεις η καθεμιά!

Η ήττα της Ασπίδας “κόστισε” αν μας επιτρέπεται η έκφραση και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής στον Γιάννη Στεφανίδη, καθώς είθισται τα μεγάλα αθηναϊκά sites να συμπεριλαμβάνουν σε αυτήν παίκτες που είχαν κομβικό ρόλο στη νίκη των ομάδων τους! Ο “κάπτεν” έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση δείχνοντας για πολλοστή φορά την μεγάλη μπασκετική του ποιότητα. Με 22 πόντους (5 στα 7 τρ.), 9 ριμπάουντες, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Στεφανίδης έπαιξε από το 1 ως το 4 και πήρε πάνω του την ομάδα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Πέτυχε φετινό ρεκόρ πόντων και έσπασε το “φράγμα” των 30 τρίποντων, καθώς έγινε παράλληλα ο πρώτος μπόμπερ της Ασπίδας φέτος με 31, με τον Ασημάκη να ακολουθεί με 28 και τον Τσιαβέ με 25!

Σχετικά άρθρα

social media