Ασπίδα: Για την… υπέρβαση απέναντι στο ισχυρό και φορμαρισμένο Στρατώνι!

Με ρεκόρ 11 νίκες-9 ήττες, αλλά και με 3 στα 3 στα τελευταία του παιχνίδια, το Στρατώνι μοιάζει αλλά και είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος για την Ασπίδα Ξάνθης, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής Ανδρών.

Ο αγώνας μάλιστα αποκτά έναν ακόμη βαθμό δυσκολίας, καθώς η ομάδα των Ιωαννίδη-Κωτάκη θα αγωνιστεί στην Αρναία χωρίς τους Απόστολο Κουτσογιάννη, Νεοκλή Μασμανίδη, Άκη Καραμπίνη, που είναι τραυματίες και ακολουθούν θεραπευτική αγωγή.

Απέναντί τους μια ομάδα που στην έδρα της μετράει 8 νίκες και 2 ήττες (από Ανατόλια και Καστοριά) και βρίσκεται σε περίοδο ανάκαμψης, αφού έχει λύσει και τα προβλήματα που είχε με παίκτες τραυματίες και στρατευμένους. Το Στρατώνι στην έδρα του έχει πετύχει 736 πόντους (μ.ο. 74) και έχει δεχτεί 658 (μ.ο. 66). Απέναντί του θα βρεί την 3η καλύτερη άμυνα του Ομίλου, με διαφορά μόλις έναν πόντο από το 2ο Αγρίνιο, που εκτός έδρας παρουσιάζει κάποια πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα: Η Ασπίδα έχει γνωρίσει εκτός έδρας 8 ήττες, με διαφορά μόλις 6 πόντους κατά μέσο όρο, δείγμα ότι “παλεύει” όλα τα παιχνίδια της. Επίσης πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η ξανθιώτικη ομάδα εκτός έδρας δέχεται κατά μέσο όρο 71 πόντους, ενώ πετυχαίνει 69, κάτι που επίσης δείχνει τον… χαρακτήρα της στα εκτός που προφανώς οι 8 ήττες την αδικούν…

Πάμε ξανά στο παιχνίδι της Κυριακής, όπου η Ασπίδα θα έχει μπροστά της μια “γεμάτη” ομάδα, με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες που επαναλαμβάνουμε έχουν επανέρθει άπαντες στο ρόστερ. Χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Δασκαλόπουλος (φωτο) με τους 28 πόντους εναντίον της Καρδίτσας μπήκε στην καλύτερη 5άδα της 20ης αγωνιστικής, ενώ ο κόουτς Χατζούλης (φωτο) ήταν ο “προπονητής” της αγωνιστικής, σύμφωνα πάντα με το superbasket.gr. Ποιος είπε όμως ότι η Ασπίδα δεν ξέρει από δύσκολα; Η φετινή της “συμπεριφορά” ακόμη και στα εκτός, που οι 8 ήττες δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα της σε καμία περίπτωση, είναι “οδηγός” για την Κυριακή στην Αρναία, όπου στόχος είναι φυσικά η νίκη!

ΞΑΝΘΗ Sport: Κάθε Δευτέρα στα περίπτερα με σεβασμό στον αναγνώστη και στον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα

social media