Παράδοση με ΠΑΟΚ…στο ΓΚΟΛ !

Από τα παιχνίδια που σε κρατούνε σε ένταση. Ξάνθη-ΠΑΟΚ ή ΠΑΟΚ-Ξάνθη καταφέρνουν και διατηρούν μια παράδοση σκληρών μονομαχιών με εξαίρεση συγκεκριμένα παιχνίδια που έχουν χαθεί στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας ! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια με την έλευση του Σαββίδη αλλά τα βρίσκει “Σκούρα” στην Ξάνθη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο , έχοντας το πάνω-χέρι στις αναμετρήσεις με ισχνή διαφορά νικών. Μια ομάδα που πάντα κουβαλάει κόσμο είτε στα Πηγάδια , είτε στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης ενώ σε τρία παιχνίδια του παρελθόντος κατάφερε να έχει και υπεραριθμία στην κερκίδα. Βλέπετε το κοινό του στις γύρω πόλεις είναι πολυπληθές…

Σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μαζί με το χτεσινό ματς, στην Ξάνθη η τοπική ομάδα μετράει έντεκα νίκες, δεκατρείς νίκες έχει ο ΠΑΟΚ, ενώ εφτά παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα ! Τέρματα 37-41 υπέρ των Θεσσαλονικιών.

Για το πρωτάθλημα εννέα νίκες η Ξάνθη, έντεκα ο ΠΑΟΚ και τα εφτά ισόπαλα παιχνίδια που προαναφέραμε.

Στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ μετράει τρεις στις…τρεις προκρίσεις με την Ξάνθη, αν και οι δυο ομάδες είχανε από τρεις νίκες, όλες οι επιτυχίες του ΠΑΟΚ ήταν στην διαφορά τερμάτων. Πιθανότατα όπως έγιναν τα πράγματα πάει για το 4/4 ο ΠΑΟΚ, ίσως όμως για πρώτη φορά να πετύχει το απόλυτο 2/2 αν κερδίσει στην Τούμπα τους Θρακιώτες !

Στο πρωτάθλημα ο ΑΟΞ έχει πετύχει ουκ ολίγες σπουδαίες νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ.

27 Φλεβάρη του 1994 και η Ξάνθη κερδίζει με 5-2 με δυο τέρματα του Μαρτσέλο και ένα των Τεγγελίδη, Χάβου και Λεωνίδα Πάνου !

Την αμέσως επόμενη χρονιά επικράτησε με 3-0 , ενώ την σεζόν 1995-1996 είχαμε και το ΕΠΙΣΗΜΟ ΡΕΚΟΡ εισιτηρίων σε αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟΚ με 11.764 καταγεγραμμένους και…φανταστείτε πώς υπήρχαν όρθιοι στο γήπεδο , μέσα σε αυτούς και περίπου 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ .

Kανείς δεν πρέπει να ξεχνάει και το 4-2 της Ξάνθης την προπέρσινη σεζόν…με Κλέιτον-Σολτάνι-Καπετάνο-Λουσέρο σε μεγάλη μέρα επιθετικά για τους Θρακιώτες όταν και υποδέχτηκαν τον τρομερά φορμαρισμένο ΠΑΟΚ !

Σημαντική νίκη πέτυχε η Ξάνθη ΚΑΙ στην πρεμιέρα του 2005-2006 με τον…Έμερσον στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της ομάδας και τον Ζαγοράκη αντίπαλο να επιστρέφει στον ΠΑΟΚ , αλλά η σαφέστατα καλύτερη Ξάνθη επικράτησε με 1-0 , όπως και την επόμενη σεζόν με το τέρμα του Τοροσίδη όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο ! Να αναφέρουμε πώς εκείνα τα χρόνια το γήπεδο των Πηγαδίων είχε 3.500 διαρκείας και ΓΕΜΙΖΕ ΜΟΝΟ με οπαδούς της Ξάνθης, στο πέταλο οι αντίστοιχοι του ΠΑΟΚ και ΜΟΝΟ σε αυτό…

Σχετικά άρθρα