Η προϊστορία με Ατρόμητο !

ΞΑΝΘΗ Sport: Κάθε Δευτέρα στα περίπτερα, με σεβασμό στον αναγνώστη και στον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Καλή είναι η παράδοση που έχει σχηματιστεί για την ομάδα της Ξάνθης όταν καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Κάποια στιγμή υπήρξε η “υπόνοια” πώς πήγε να…χαλάσει με το ανεβασμένο τα τελευταία χρόνια “Αστέρι” να πετυχαίνει κάποιες συνεχόμενες νίκες, όμως με το περσινό της διπλό στις 13/09/2015 με 0-1 (Σολτάνι) επανέφερε τους αριθμούς σε καλύτερα επίπεδα.

Ο Ατρόμητος Περιστερίου αγόρασε το ΑΦΜ της Χαλκηδόνας οπότε και έγινε η συγχώνευση των ομάδων με την ίδια ιδιοκτησία (Σπανός). Τα δυο παιχνίδια στο γήπεδο της Νεάπολης έφεραν ισάριθμες νίκες στους γηπεδούχους, με την μια…εξ’αυτών να είναι ιδιαίτερα ιστορική ως προς την ποιότητα του αγώνα αλλά και τα “σφυρίγματα” Γερμανάκου. Χαλκηδόνα-Ξάνθη 2-1, με τον Λαμπριάκο να εκτελεί τρεις φορές στο 90′ το πέναλτι τρεις φορές και στο τέλος να αστοχεί μετά τις δυο πρώτες εύστοχες προσπάθειες ! Αυτή η απόφαση ακύρωσης των τερμάτων έφερε αγανάκτηση στην Ξάνθη που στην συνέχεια έβγαλε ανακοίνωση. Ήταν η σεζόν 2004-2005 !

Ως Ατρόμητος φιλοξένησε την Ξάνθη στο Περιστέρι για πρωτάθλημα και Κύπελλο συνολικά έντεκα φορές ! 5 νίκες ο Ατρόμητος, 4 η Ξάνθη, δυο οι ισοπαλίες ! Σπουδαία νίκη πέτυχε η ομάδα την σεζόν 2005-2006 με 0-1 με τέρμα του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, με…σπουδαία μέρα του Πετρ Πιζανόφσκι που έβγαλε τα “άβγαλτα”. 2006-2007 και ισοπαλία 3-3 σε ένα άλλο μεγάλο ματς (με Ξανθιώτες στο πέταλο του γηπέδου) , με τους Περιστεριώτες να ισοφαρίζουν στο τέλος με τέρμα του Νικολόπουλου, ενώ σημαντική η επικράτηση της Ξάνθης την επόμενη σεζόν 2007-2008 με σόου…Γκραντέλ και Τόμας Ραζίντσκι και τελικό αποτέλεσμα 2-3, στον πάγκο της ο Νίκος Κεχαγιάς.

Από το 2009-2010 η παράδοση “χάλασε” με τελευταία νίκη της Ξάνθης με 0-1 την περσινή σεζόν. Αγώνας για το Κύπελλο έχει διεξαχθεί μόλις μια φορά, η ομάδα του Ατρομήτου στην Β! Εθνική, σεζόν 2002-2003 και αποτέλεσμα 0-3 ! Παιχνίδια που αγωνίστηκαν αρκετοί Ξανθιώτες παίχτες όπως για παράδειγμα ο Σταύρος Βασιλειάδης που στην ρεβάνς της Ξάνθης (2-0 ) σκόραρε κιόλας !

  • Το παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση από τον έντυπο φορέα μας, την εφημερίδα ΞΑΝΘΗ SPORT ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Σχετικά άρθρα