Δύσκολα, αλλά έχει “μέταλλο” και ομάδα !

Τα…δύσκολα συνεχίζονται για την Ξάνθη ! Μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και την κακή εμφάνιση στην Νέα Σμύρνη, περιθώρια για άλλο αρνητικό αποτέλεσμα δεν υπάρχουν. Βλέπετε κακή ήταν και η εικόνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ δεν εντυπωσίασε ούτε στο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Η Ξάνθη βρίσκεται σε ένα περίεργο σταυροδρόμι , έχουν έρθει καινούργιοι ποδοσφαιριστές που πρέπει να προσαρμοστούν ΑΜΕΣΑ για να βοηθήσουν σε μια στιγμή που υπάρχουν και σημαντικά προβλήματα απουσιών με μεγαλύτερο αυτό του Γιουνές που στα ανωτέρω παιχνίδια δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Το…διπλό ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ. Στο Κύπελλο υπάρχουν μεγάλοι στόχοι που μπορούν να μεγαλώσουν…την “λίμνη”, στο πρωτάθλημα θα επιβεβαιώσει πώς η φετινή της πορεία δεν είναι θέμα μιας καλής – απλά- αγωνιστικής κατάστασης. Έχει το “μέταλλο” να ανταποκριθεί…

Απέναντι στον ισχυρό ΠΑΟΚ , μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετικό “φεγγάρι” το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρατηρείται ένας ενθουσιασμός στην κερκίδα (κλασική Θεσσαλονίκη, με μια ήττα…εμφανίζεται η απογοήτευση) καθώς η αλήθεια είναι πώς παίζει καλό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα γρήγορη, με ικανότατο άξονα, δουλεμένη, δυο-τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών μεγάλης κλάσης (μέγιστο παράδειγμα οι Τσίμιροτ και Μάτος), έναν προπονητή που ξέρει την δουλειά, έχει όλα τα στοιχεία να διεκδικήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Μεταξύ μας…είχε τα “φόντα” να κάνει κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή είναι η Θεσσαλονίκη. Με τα καλά της και τα -πολλά- “στραβά” της. Ικανοί πάντα για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Η Ξάνθη πρέπει να βρει ανάσες και πατήματα. Γιουνές, Καμαρά, Τριάδης, Πιτσέλι είναι ένα καρέ παιχτών που θα δώσουν “φρεσκάδα”, πρέπει να ετοιμαστεί και ο Σιλά για τα αριστερά της άμυνας, είναι “κρίμα” να αλλάζει πλευρό ο Μπαξεβανίδης και να ταλαιπωρείται. Το πρόβλημα της Ξάνθης τον τελευταίο καιρό είναι μια λογική έλλειψη φρεσκάδας. Σε αυτό…απαντά κανείς πραγματοποιώντας διαφοροποιήσεις σε σχήματα, βλέποντας και όλο το υλικό του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει τα πράγματα και θεωρούμε δεδομένο πώς στην Νέα Σμύρνη (κυρίως) αλλά και στο Ηράκλειο εξέλαβε κάποια μηνύματα.

Εκτιμούμε πώς πλέον…όλα είναι θέμα τακτικής σκέψης.Έρχεται ο ΠΑΟΚ ! Μακράν…ο πιο δύσκολος αντίπαλος, στην πιο ΔΥΣΚΟΛΗ στιγμή για την φετινή Ξάνθη. Πώς πρέπει να απαντήσει; Με φρεσκάδα στο μυαλό και…μέταλλο ! Αυτό που μας έχει δείξει πώς διαθέτει….

 Περιμένοντας την αποστολή και -κυρίως- την προπονητική σκέψη του Λουτσέσκου, αναμένουμε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι αύριο στις 19:30 στο XANTHI FC ARENA…

Σχετικά άρθρα