Δείξε πόσο το θες! (Πηγάδια, 19:30)

Μετά τα αποτυχημένα τελευταία αποτελέσματα στο εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που ακολούθησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η ομάδα της Ξάνθης από την δεύτερη θέση βρέθηκε πλέον… στην πέμπτη, ισόβαθμη με την ΑΕΚ στους 33 βαθμούς. Έχοντας τον δεύτερο Πανιώνιο στους οκτώ βαθμούς δεν χρειάζεται κανείς να αντιληφθεί πώς το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναικό είναι ένας μεγάλος ΤΕΛΙΚΟΣ. Το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί αποτελεί ένα πλεονέκτημα για την ομάδα του Λουτσέσκου αλλά φαβορί υπάρχουν μόνο στην θεωρία και τα προγνωστικά των στοιχημάτων. Στην πράξη έχει αποδειχτεί πώς ο,τι… κερδίζει ο οποιοσδήποτε, το επιτυγχάνει στον αγωνιστικό χώρο. Με τους “πράσινους” να έρχονται ανεβασμένοι και πεπεισμένοι πως μπορούν να φύγουν με το διπλό από τον κακό “δαίμονα” τους.

ΣΤΑ… ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ 

Ο Ρουμάνος δύσκολα θα ρισκάρει οποιαδήποτε αγωνιστική αλλαγή. Από την επόμενη Κυριακή με Πλατανιά στα Πηγάδια (δεύτερο σερί εντός έδρας ματς) μπορεί. Τώρα δεν νομίζουμε. 4-2-3-1 καθαρό, με τον Βασιλακάκη στο “10”, χωρίς διαφοροποιήσεις στις σκέψεις του. Δεν είναι εύκολος σε μεταβολές ο Λουτσέσκου και αυτό πλέον το έχουμε συνειδητοποιήσει. Με δεδομένο πώς ΟΥΤΕ ο Παναθηναϊκός θα ανοιχτεί, με δεδομένο παράλληλα πως πέραν του Ζέκα… άλλο χαφ του ΔΕΝ τρέχει, εκεί θα το πάει ο Λουτσέσκου. Στο τρέξιμο, στο pressing ανά συγκεκριμένες χρονικές στιγμές του αγώνα, στην στιβαρή αμυντική λειτουργία. Με την ΕΛΠΙΔΑ να του βγούνε κάποια πράγματα και στην Front – Line να βρεθούν οι φάσεις που θα του δώσουν την ευκαιρία να σκοράρει. Δεν θα αλλάξει τώρα. Στο παρά… πέντε του κλεισίματος ενός πολύ δύσκολου προγράμματος.

Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς. Στόπερ οι Λισγάρας και Φλίσκας. Στα μπακ οι Μπαξεβανίδης και Σιλά. Αμυντικοί μέσοι οι Ντε Λούκας και Καμαρά, Λουσέρο – Λάζιτς στα δυο άκρα, Βασιλακάκης επιτελικός μέσος και μπροστά ο Γιουνές. Θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκπληξη να αλλάξει κάτι σε αυτήν την σύνθεση, όπως για παράδειγμα η είσοδος του Αρμένιου Πιτσέλι που αισθανόμαστε πως θα βρει την θέση που… του αρμόζει στα επόμενα παιχνίδια που η Ξάνθη θα χρειαστεί να πάρει πρωτοβουλία των κινήσεων, να κατεβάσει μπάλα, να ψάξει αυτό το κάτι παραπάνω. Τώρα ο Λουτσέσκου θα πάει στα… σίγουρα. Αυτά που έχει δουλέψει.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ…

Μάρκους Μπέργκ. Δεν έχει σκοράρει απέναντι στην Ξάνθη, πράγματι έχει σχηματιστεί μια καλή παράδοση. Ε και…; Σπουδαίος παίχτης, αν βρει μια φορά την μπάλα στην περιοχή με πλεονέκτημα θα σε “σκοτώσει”. Η απουσία του Καρασαλίδη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο Φλίσκας πρέπει να βρει τις δυνάμεις και την αγωνιστική ηρεμία να ανταπεξέλθει σε ένα ακόμα συνεχόμενο δύσκολο παιχνίδι. Τι κάνει ο Σουηδός; Παίζει στα όρια του offside, βηματάκι πίσω…πάνω στον τελευταίο στόπερ και με κάποιες μεγάλες πάσες του Ζέκα ή του Βιγιαφάνες θα ψάξει να βρει πάτημα στη περιοχή. Εκεί είναι το αυριανό ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ του Παναθηναικού. Ικανότητα να βγαίνει “πλάτη” έχει και ο Βιγιαφάνες που έχει δείξει όμως αδυναμία στην παραγωγή φάσεων, σε άλλες εποχές τέτοιοι παίχτες δεν θα περνούσαν καν την πόρτα των αποδυτηρίων του Παναθηναικού, σε αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα υπαρκτό ποδοσφαιρικό στοιχείο. Δεκάρι ο Βιγιαφάνες όταν έχουν φορέσει το “10” οι Μπορέλι, Καραγκούνης, Έκι Γκονζάλες κτλ…

Από την άλλη ΜΕΓΑΛΑ τα προβλήματα στο αμυντικό transition για τους “πράσινους”, μέτρια αμυντική συνοχή της τετράδας με θέματα στο χαμηλό παιχνίδι ΚΥΡΙΩΣ από την δεξιά μεριά καθώς από τα αριστερά ο Χούλτ είναι σοβαρός. Βαριά “κορμιά” στα χαφ πέραν του Ζέκα που κάνει τα πάντα στο γήπεδο…από λίγο. Παίχτης του 6 και του 7.

ΜΑΤΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Έχει το χειρότερο ρόστερ από όλους τους “μεγάλους”. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, έχει φανέλα. Να θυμηθούμε πως πέρσι… στα ΨΕΜΜΑΤΑ νίκησε στην Ξάνθη στο 85′ με τέρμα του Τελάντερ (που απουσιάζει αύριο) κάνοντας μόνο μια ευκαιρία σε όλο το μας. Είναι και το ντεφορμάρισμα που είχε η Ξάνθη τον τελευταίο μήνα που ανησυχεί… εκτιμούμε πως θα πάμε σε “σκληρό” ματς που θα βρεθούν όμως οι μια – δυο φάσεις για έκαστη την ομάδα…

ΧΑΡΗΣ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα