ΓΚΟΛ ο Βασιλακάκης… και γεια σας!

Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α νίκη ! Με πολύ άγχος ! Όχι μόνο γιατί κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος ομάδα του τέως ΠΟΚ. Όχι μόνο γιατί πήρε σε ψυχολογία…πόντους ενόψει του βατού προγράμματος στην συνέχεια (έκλεισε όλα τα μεγάλα ματς !) . Αλλά ΚΥΡΙΩΣ γιατί επιστρέφει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας ! Και επιστρέφει ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ, με ένα μεγάλο τρίποντο επί του Παναθηναικού. Με τον γνωστό…δικό της αφοσιωμένο τρόπο, που μπορεί να σηκώνει κάποιες φορές ερωτηματικά, αλλά τείνει να χαρακτηριστεί ουσιαστικός ! Ένας Παναθηναικός που είχε τις δικές του φάσεις (όχι σπουδαίες πάντως), η Ξάνθη επίσης…και όπως αναμέναμε το ματς θα πήγαινε στο γκολ. Το πέτυχε η Ξάνθη και…γεια σας ! Και πλέον συνεχίζει ! Δυναμικά. Ελπίζοντας τώρα που τα παιχνίδια θα είναι στα μέτρα της…να ανεβάσει το επίπεδο ένα βήμα πιο πάνω ! Γιατί ρόστερ έχει !

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ 

Σε σχήμα 4-2-3-1 ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Ζίφκοβιτς, άκρα άμυνας οι Μπαξεβανίδης και Σιλά, στόπερ οι Λισγάρας και Φλίσκας. Αμυντικοί μέσοι οι Ντε Λούκας και Καμαρά, με ελεύθερο μπροστά τους τον Βασιλακάκη, εξτρέμ οι Σολτάνι και Λουσέρο με σέντερ-φορ τον Γιουνές.

Από την άλλη μεριά ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε σχήμα 4-4-2 ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Βλαχοδήμο, άκρα άμυνας οι Χούλτ και Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής και Μολέδο στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι οι Κουρμπέλης και Ζέκα, ελεύθερος ο Κλωναρίδης μπροστά στο πλάι του Μπέργκ, με άκρα τους Βιγιαφάνες και Μπουμάλ.

A! HMIXΡΟΝΟ 

Πρώτη υποψία φάσης στο 12′ και φάουλ του Λουσέρο με τον Βασιλακάκη να πιάνει μέσα από την περιοχή το σουτ αλλά την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Στο 17′ υποδεικνύεται σε offside ο Μπέργκ, λανθασμένα από τον Χαρίση. Στο 19′ ο Σολτάνι πήρε σε πλεονεκτική θέση την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά αντί να σουτάρει…καθυστέρησε, πάσαρε τελικά στον Μπαξεβανίδη αλλά αυτός σέντραρε άσχημα αν και μόνος του. Στο 21′ χάθηκε η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία στο ματς όταν ο Σολτάνι σέντραρε από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Βασιλακάκης κεφαλιά “ψαράκι” και άουτ η μπάλα.Στο 24′ ο Παναθηναικός απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπουμάλ να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 25′ κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα για φάουλ στον Μπέργκ. Στο 29′ κόρνερ του Παναθηναικού, απομακρύνει ο Φλίσκας, σουτ του Κλωναρίδη όμορφο έξω από την περιοχή…η μπάλα κοντράρει στον Λουσέρο και ο Ζίφκοβιτς σε κόρνερ ! Στο 31′ ο Βιγιαφάνες πιάνει την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής…ξεκάθαρα, δίνεται το φάουλ, αλλά ΔΕΝ δίνεται η κίτρινη κάρτα από τον Θάνο .  Στο 38′ ο Κουλιμπαλί από δεξιά σέντραρε, με κεφαλιά δύσκολα ο Φλίσκας σε κόρνερ…πάνω από τα δοκάρια η μπάλα. Στο 42′ σωστή κίτρινη κάρτα στον Μπαξεβανίδη, φάουλ αβίαστο και σκληρό στον Χούλτ, δόθηκε η ευκαιρία να κερδίσει και στημένη φάση ο Παναθηναικός. Στο 45′ Βιγιαφάνες προσπερνάει τον Μπαξεβανίδη, πασάρει στον Κλωναρίδη…αυτός σουτάρει όμορφα, σωτήρια σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς ! Ένα πρώτο ημίχρονο που όλα πήγαν…βάση των όσων αναμέναμε. 1-8 τα κόρνερ υπέρ των Πρασίνων, 73-27 % η κατοχή της μπάλας με την Ξάνθη να μένει -κυρίως-πίσω και μπροστά χωρίς ουσία στο παιχνίδι της, ξεκάθαρες οι σκέψεις για αμυντική διατήρηση των κεκτειμένων.

Β! ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Στο δεύτερο μέρος σέντρα του Κουλιμπαλί , δύσκολα ο Φλίσκας με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ, στο 46′ ! Στο 47′ ο Βιγιαφάνες βγαίνει μόνος του, τον καλύπτει ο Μπαξεβανίδης, κακώς υποδείχθηκε σε offside από τον Καραγκιζόπουλο. Στο 52′ ο Σολτάνι γίνεται αποδέκτης της απομάκρυνσης του Κουρμπέλη , σουτ μονοκόμματο μέσα από την περιοχή , λίγο άουτ, πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος. Στο 54′ απάντησε με Χούλτ ο Παναθηναικός από την γωνία της μεγάλης περιοχής, πολύ ψηλά άουτ. Στο 56′ σωστή αλλαγή, ο Λουσέρο έξω, μέσα ο Λάζιτς, δεν βοήθησε ο Αργεντίνος αμυντικά και επιθετικά, φανερά κουρασμένος, τον άφησε πολλές φορές πίσω ο Κουλιμπαλί. Στο 58′ μάλιστα ο Κουλιμπαλί βγήκε στην πλάτη του…Σιλά, μπήκε περιοχή, “έσπασε” την μπάλα , σουτ του Μπέργκ στην εξωτερική μεριά των διχτύων. Μπουμάλ με Μ’Μποκού άλλαξε ο Ουζουνίδης στο 63′ κάνοντας την πρώτη του αλλαγή. Στο 67′ είχαμε όμως…το Deja Vu , όταν σε αντεπίθεση της Ξάνθης ο Βασιλακάκης κοντρόλαρε έξω από την περιοχή και έπιασε έξω από την περιοχή ένα μονοκόμματο δεξί εξωτερικό σουτ και η μπάλα στο Γ! της εστίας του εμβρόντητου Βλαχοδήμου ! 1-0 για τους Θρακιώτες , ίδιο γκολ…με αυτό της Λεωφόρου ! Τρομερό γκολ !

Στο 72 ‘ ο πρώην παίχτης της Ξάνθης Δημήτρης Βλαχοδήμος στο παιχνίδι αντί του Κουρμπέλη και στο  75′ ο Λουντ, έξω ο Κλωναρίδης, έκλεισαν οι αλλαγές των “πρασινων”, σαφής η προσπάθεια του Ουζουνίδη να ενισχύσει τα άκρα του, ώστε να κυνηγήσει την ισοφάριση ! Στο 79′ ο Τριάδης άλλαξε τον Σολτάνι στα εξτρέμ, βοήθησε ανασταλτικά ο Αλγερινός. Στο 82′ μέσα ο Μεχία, έξω ο Βασιλακάκης, ξεκάθαρο πλέον ο,τι η ομάδα ήθελε να κρατήσει τα κεκτειμένα. Στο 83′ κίτρινη στον Γιουνές. Στο 86′ κίτρινη κάρτα στον Βιγιαφάνες για “θέατρο”, έπεσε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιλά. Ο Παναθηναικός πίεζε (και λογικό), στο 88′ σουτ του Λούντ έξω από την περιοχή μακριά άουτ. Στο 90’ η επέμβαση του ματς. Ο Ζίφκοβιτς έβγαλε με υπερπροσπάθεια το σουτ του Μολέδο έξω από την περιοχή, εξαιρετικά το έπιασε, αλλά ο Σέρβος έδειξε την κλάση του !

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΞΑΝΘΗ ( Λουτσέσκου, 4-2-3-1 ) : Ζίφκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Σιλά, Λισγάρας, Φλίσκας – Ντε Λούκας, Καμαρά – Σολτάνι (79′ Τριάδης ), Λουσέρο (56′ Λάζιτς), Βασιλακάκης (82′ Μεχία) – Γιουνές 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ( Ουζουνίδης, 4-4-2 ) : Βλαχοδήμος Ο. – Χούλτ, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο – Κουρμπέλης (72′ Βλαχοδήμος Δ.), Ζέκα, Βιγιαφάνες, Μπουμάλ (63′ Μ’Μποκού )  – Κλωναρίδης (75′ Λούντ), Μπέργκ 

ΤΑ ΓΚΟΛ: 67′ Βασιλακάκης (1-0 )

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Γιουνές / Βιγιαφάνες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: ———————

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θάνος με επόπτες Καραγκιζόπουλο και Χαρίση

Σχετικά άρθρα