Βασιλακόπουλος: “Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου”

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του για την μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης παρερμηνεύθηκαν, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα». Οι δηλώσεις στον Sport24 !

Για την ακρίβεια, ο Βασιλακόπουλος είπε: «Καταρχήν, πρέπει να σας πω ότι δεν έχω υποστεί άνοια, το μυαλό μου δουλεύει ακόμη πάρα πολύ καλά! Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Έγινε μια σύσκεψη στην οποία οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διεξαχθεί το παιχνίδι στη Λάρισα, εφ’ όσον η Αστυνομία διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η απόφαση, αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Περιμένουμε ένα έγγραφο από την Αστυνομία, βεβαίως. 

Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του δημόσια. Και μιλάω βεβαίως για την Αστυνομία, αυτή είναι υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Ήδη αναφέρθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτά, ας τα πουν δημόσια και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ζητάμε. Το Στρατηγείο της Αστυνομίας μας είπε πως κατάλληλος τόπος είναι η Αθήνα, αλλά δέχθηκε την πρόταση του Άρη για τη Λάρισα. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις. Δεν γίνεται να καθοριστεί εξ’ αρχής το γήπεδο του αγώνα, διότι αν αποφασιστεί η Καλαμάτα και στον Τελικό φτάσουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, θα είναι αστείο. Πως να προκαθορίσουμε δηλαδή την πόλη με όλα αυτά που γίνονται; Η ελληνική κοινωνία έχει λάθος συμπεριφορά. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας. Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκανς» και συμπλήρωσε:

«Περιμένω από την Παρασκευή την Αστυνομία. Θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα. Αν δεν μπορεί αυτό να συμβεί, τότε ο Τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Ας αναλάβουν οι αρχές επιτέλους τις ευθύνες τους».

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα γίνει γνωστή η έδρα του τελικού του Κυπέλλου ανέφερε: «ανά πάσα στιγμή», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα γίνει γνωστός ο νέος κόουτς της «γαλανόλευκης», δήλωσε: “θα υπάρξει εξέλιξη εντός της άνοιξης”.

Σχετικά άρθρα

social media