Ασπίδα: Μια σημαντική νίκη και πολλά μικρά “ρεκόρ”!

Η Ασπίδα πέτυχε προχθές Κυριακή την 8η νίκη της στη σεζόν 2016-17 και την 2η εκτός έδρας. Η εντυπωσιακή διαφορά των +25 πόντων απέναντι στον Πιερικό αλλά και οι μόλις 50 πόντοι που δέχτηκε κατέγραψαν κάποια ενδιαφέροντα δεδομένα τα οποία έχουν ως εξής:

  1. Ήταν η μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη της φέτος με +25, με την αμέσως μεγαλύτερη να είναι επίσης επί του Πιερικού με +21 (72-51) στο Μ. Εύμοιρο.
  2. Ήταν η δεύτερη καλύτερή της αμυντική “συμπεριφορά” μετά τους 47 πόντους που δέχτηκε από τον Πολύγυρο στο “Χριστίνα Χριστοδούλου”.
  3. Η συγκεκριμένη επίδοση την έφερε ξανά στον σχετικό πίνακα του top 5 των αμυνών του Ομίλου, καθώς πλασαρίστηκε στην 3η θέση με την άμυνά της να δέχεται κατά μ.ο. 68,26 πόντους/παιχνίδι.
  4. Έριξε τον Πιερικό/Αρχέλαο κατά 18 πόντους κάτω από το μέσο όρο του στην επίθεση όπου πετύχαινε κατά μέσο όρο 68 πόντους.
  5. Πέτυχε την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τις 7 που είχε πετύχει συνολικά στη Β’ Εθνική τη σεζόν 204-15, με 11 αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.
  6. Νίκησε με +25 πόντους, ανεβάζοντας κατά πολύ το μέσο όρο της στη διαφορά υπέρ της στις νίκες, καθώς ως την 18η αγωνιστική κέρδιζε με μέσο όρο 8,71 πόντους, ενώ πλέον ο μ.ο. έγινε για πρώτη φορά διψήφιος (11).
  7. Πέτυχε την 2η εκτός έδρας νίκη της, με το ρεκόρ της να είναι οι τρεις την περίοδο 2014-15, όταν νίκησε τον ΓΑΣ Κομοτηνή, τον Αίαντα Ευόσμου και τον Φοίνικα Λάρισας εκτός έδρας.

ΞΑΝΘΗ Sport: Κάθε Δευτέρα στα περίπτερα, με σεβασμό στον αναγνώστη και στον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα

social media