Ειδική “μνεία” από Μάκη Τζάτζο σε Γιάννη Παπαδημητρίου

Στην εκπομπή «Η Πρώτη Σελίδα»  της ΕΡΑσπορ με τον Δημήτρη Μαλισιώβα φιλοξενήθηκε ο  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Μάκης Τζάτζος, και μίλησε για την εκπληκτική φετινή πορεία της Ξάνθης.

Όλα όσα είπε:

Πόσο καλοί είναι οι ποδοσφαιρικοί μάνατζερ στην Ελλάδα;

«Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι μαζεμένα και λόγω οικονομικής κρίσης έρχονται παίχτες μέτριας ποιότητας και αυτό σίγουρα δεν εξυπηρετεί και τους μάνατζερς. Αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να κινηθούν με δόλο και να βγάλουν κάποια χρήματα αγνοώντας τις συνθήκες που πρέπει να υπάρχουν για ένα υγιές ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν κινούνται πολλά χρήματα, οι παίχτες που έρχονται δεν κοστίζουν πολλά.»

Η Ξάνθη έχει καλό σκάουτινγκ;

«Υπεύθυνος σε αυτό το κομμάτι είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και άνθρωπος εμπιστοσύνης του κύριου Πανόπουλου και χειρίζονται τα θέματα έτσι όπως πρέπει. Δηλαδή, με μικρό μπάτζετ, αλλά η ομάδα κατά περιόδους καταφέρνει να έχει καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι στα θετικά. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει καλές σχέσεις με το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και είναι καλός σε αυτό που κάνει.»

Πιστεύετε ότι ο Γιουνέζ και ο Ζίβγκοβιτς κάνουν την διαφορα;

«Είναι και κάποιοι άλλοι παίχτες ακόμη όπως ο Ντε Λούκας που ήρθε φέτος, ο Λάζιτς και ακόμη μερικοί παίχτες που ήρθαν φέτος και ήθελαν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν και ως τώρα έχουν δείξει κάποια πολύ καλά στοιχεία. Υπάρχει υγεία από την διοίκηση και όλο αυτό βγαίνει.»

Είναι καρποί του τεχνικού διευθυντή δηλαδή αυτή η φετινή εικόνα της Ξάνθης;

«Έτσι ακριβώς είναι γιατί πιστεύω όλο το θέμα είναι ο Γιάννης ο Παπαδημητρίου στο αγωνιστικό κομμάτι, διαχειρίζεται πολύ καλά μαζί με τον προπονητή ο οποίος ήξερε και αυτός κάποιους παίχτες και έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα με μικρό μπάτζετ απ’ όσο γνωρόζω.»

Όλοι πιστεύαμε φέτος ότι το πρωτάθλημα θα ήταν ανταγωνιστικό αλλά ο Ολυμπιακός έχει κάνει την διαφορά και έχει ξεφύγει, γιατί έχει γίνει αυτό;

«Γιατί φυσικά οι άλλες ομάδες είναι κατώτερες από αυτό που περιμέναμε και φαίνονται οι επιλογές σε Α.Ε.Κ και Παναθηναϊκό σε πολλούς ξένους παίχτες που δεν τους βγήκανε αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ έχει τα δικά του προβλήματα, βέβαια είναι πολύ καλός σε μερικά παιχνίδια, δημιουργεί αλλά έχει ένα πρόβλημα στο γκολ και το πληρώνει. Ο Ολυμπιακός που είναι ο χειρότερος τον τελευταίων ετών από πλευράς ποιότητας και απόδοσης έχει αυτή την φορά.»

Πιστεύετε ότι στον δεύτερο γύρω μπορεί να σπάσει η τετράδα των μεγάλων;  Δηλαδή, εκτός από τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και την Α.Ε.Κ να μείνει κάποιος από τους τρείς έξω;

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ παλεύει, έχω αυτή την αίσθηση που μου δίνει η αγωνιστική του κατάσταση. Είναι όμως ένα γκρουπ ομάδων που θα το διεκδικήσουν μέχρι τέλος, μικρές ομάδες όπως η Ξάνθη, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννενα, όταν κερδίζουν παιχνίδια δύσκολα παίρνουν ψυχολογία. Παίζουν χωρίς άγχος, δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Έχουμε ένα γύρω μπροστά μας ακόμα, αν γίνουν κάποιες ενέργειες σε κάποιες ομάδες όπως στην Α..Ε.Κ, τον Παναθηναϊκο, τον ΠΑΟΚ, θα είναι πιο δυνατοί στο δεύτερο γύρω.

Νίκος Μετσοβίτης- Ερα ΣΠΟΡ 

Σχετικά άρθρα