Δεν ασχολούνται με την διαιτησία, πάνε δυνατά για αποτέλεσμα!

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για την επιλογή του τρίο των διαιτητών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ούτε κανένα άγχος για τον Κομίνη (Θεσπρωτία), ούτε κανένα άγχος για τους βοηθούς διαιτητές που σε άλλη περίπτωση θα “τρόμαζαν” την ακριτική ομάδα. Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής) και Τουμπακάρης (Αθηνών) “φοβίζουν” είναι η αλήθεια, αλλά δεν έχουν σκοπό να “χαλάσουν την ζαχαρένια” τους στην Ξάνθη και πάνε να παίξουν την μπάλα τους!

Το παιχνίδι είναι εξ’ορισμού δύσκολο. Ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή το grande φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όντας οκτώ βαθμούς πάνω από την Ξάνθη, αλλά δεν σας κρύβουμε πόσο “πόνεσαν” οι άνθρωποι της με την απουσία των Ντε Λούκας και Λάζιτς, Μπαξεβανίδη στο εντός έδρας παιχνίδι που έγινε προ δυο εβδομάδων. Γιατί; Γιατί πολύ απλά ο Λουτσέσκου έχασε δυο παίχτες που -ειδικά σε εντός έδρας ματς- σου προσφέρουν το passing game και την ηρεμία με την μπάλα στα πόδια, κάτι που έλειψε με Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα η απώλεια Μπαξεβανίδη φάνηκε στην ταχύτητα των άκρων στο αμυντικό κομμάτι.

Τώρα οι απουσίες είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ. Οκτώ συνολικά. Δεν θα την χαρακτηρίζαμε όμως σύνθεση ανάγκης. Σίγουρα λείπουν ποιοτικά στελέχη όπως ο Γιουνές, ο Ντε Λούκας, οι Φλίσκας – Λισγάρας στα στόπερ (που στον πρώτο γύρο στα μισά ματς και παραπάνω ήταν το κεντρικό δίδυμο), οι Οκάν-Παπαστεριανός και Ορφανίδης Πέτρος. Αλλά η Ξάνθη έχει δείξει “βάθος” ως ομάδα. Και αυτό σκοπεύει να αναδείξει αύριο! Την ποιότητα ορισμένων παιχτών που για κάποιους λόγους θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Και κάτι ακόμα. Μεγάλο το κίνητρο να παίζεις ως δεύτερος απέναντι στον πρωτοπόρο, πόσω μάλλον όταν το ματς θα το βλέπει όλη η Ελλάδα. Με τον Σκίμπε στην κερκίδα. Απουσίες,έχει και ο Ολυμπιακός άλλωστε! Ειδικά στα στόπερ…

Θέλει ψυχή το ματς! Ηρεμία και ψυχή! Τα… “απίδια”, υπάρχουν!

Σχετικά άρθρα