Γενικά…στα “ζόρια”, ειδικά…χαρές !

Σε γενικά πλαίσια ταλαιπωρείται αφάνταστα η Ξάνθη στο Καυταντζόγλειο. Πολλές ήττες, ελάχιστες φορές κατάφερε να φύγει με βαθμό ή με βαθμούς με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια που βρίσκει τον τρόπο να παραμείνει αήττητη απέναντι στον Γηραιό. Από την άλλη σε ειδικά πλαίσια έχουν καταγραφεί ιστορικές επιτυχίες της Ξάνθης με διπλό…παραμονής, με…διπλό πρόκρισης στον τελικό, με ισοπαλία που την έστειλε για πρώτη φορά στο Κύπελλο Ουέφα και με ισοπαλία που την ξανα-κράτησε στην κατηγορία !

Στο πρωτάθλημα η παράδοση λέει άσσο. Παρά το γεγονός πώς στα τελευταία τρία παιχνίδια η Ξάνθη διατηρεί το αήττητο της…υπάρχει μακρά προιστορία χαμένων αγώνων με τον Ηρακλή να κερδίζει είτε εύκολα είτε δύσκολα. Σε 23 αγώνες 14 νίκες μετράει ο Ηρακλής, μια νίκη μετράει η Ξάνθη και οκτώ ματς έχουν λήξει ισόπαλα ! 43-19 τα τέρματα υπέρ του Ηρακλή.

Στο κύπελλο σε τρία παιχνίδια έχουμε από μια νίκη και ένα παιχνίδι να λήγει ισόπαλο. Τα τέρματα στο 1-1 . Η Ξάνθη μετράει δυο προκρίσεις και μια ο Ηρακλής.

Πολύ σημαντικές δυο νίκες και δυο ισοπαλίες για τους Θρακιώτες.

1990-1991 και τιμωρημένο το Καυταντζόγλειο. 1500 Ξανθιώτες ταξιδεύουν στο Χαριλάου όπου ο Ηρακλής φιλοξενεί την Ξάνθη. Ισοπαλία 0-0, η Ξάνθη διατηρείται στην κατηγορία, πανηγύρια και επεισόδια στην Καβάλα (!) όπου μια μερίδα Ξανθιώτες μπήκε στην πόλη και είπανε να πιούν έναν “καφέ” με τους γείτονες…

2001-2002 τρεις του Μάρτη. Ο Λαμπριάκος σκοράρει, ο Ουακίλι έχει δοκάρι, η Ξάνθη δεν κερδίζει στο Καυταντζόγλειο με 700 Ξανθιώτες να πανηγυρίζουν την ισοπαλία που την έστελνε ουσιαστικά στην Ευρώπη . Σκορ 1-1 !

2009-2010. Μεγάλη εκδρομή με 1200 Ξανθιώτες στο Καυταντζόγλειο. Ματς-παραμονής, ΜΟΝΟ με νίκη σώζεται η ομάδα. 2-4 τελικό αποτέλεσμα, μεγάλα πανηγύρια, οι Θρακιώτες γιόρτασαν την έξοδο τους από τον προβληματισμό ενός υποβιβασμού.

2014-2015 και 9 Απριλίου. Η Ξάνθη παίρνει διπλό…πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ! 700 φίλαθλοι στο Καυταντζόγλειο, εξαιρετική κερκίδα, απόλαυση για τους Θρακιώτες και μεγαλύτερη απόλαυση το τέρμα του Κλέιτον νωρίς-νωρίς στο 11′ που την έφερε στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Σχετικά άρθρα