16ης αγωνιστικής το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν…!

Έναρξη Β! Γύρου και …φυσικά το “καυτό” πρόγραμμα συνεχίζεται με τις μάχες για Ευρώπη και υποβιβασμό. Ας δούμε το αυριανό “γεμάτο” πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής που ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Οι συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος οδηγούν σε έναν “δυναμικό” Γενάρη με συνεχείς αναμετρήσεις, ας…προσέχαμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/1 

15:00 Aτρόμητος-Κέρκυρα. Οι Περιστεριώτες κάνανε “άσχημη” ήττα με τον Πανιώνιο και πάνω που βρήκανε ψυχολογία…μένουν πίσω πλέον αν και έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Είναι όγδοοι με 21 βαθμούς. Σημαντική η απώλεια του Κυβρακίδη, “πόνεσε” με τον Πανιώνιο αρκετά την άμυνα του Ατρομήτου. Ούτε ο Ντιγκινί που φέτος είναι μονίμως εκτός αποστολής. Στην αποστολή ο Ντάουντα, νεοφερμένος φορ. Από την άλλη οι Κερκυραίοι με ένα ματς λιγότερο στους 13 βαθμούς πάνε με στόχο να πάρουν έναν βαθμό. Τιμωρημένος ο Τουράμ στην επίθεση, ανέτοιμος ο Νίκιτς.

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος. Ντέρμπι. Ο ΠΑΣ στους 22 βαθμούς έκτος, βλέπει το ματς σαν ΤΕΛΙΚΟ. Ο Πανιώνιος χωρίς τον Ανσαριφάρντ πλέον…στους 28 βαθμούς, δεύτερος ! Χωρίς τον Ιρανό όμως έκαναν “ζάφτι” και τον Ατρόμητο, 1-2 για ΠΛΑΚΑ στο Περιστέρι, αντί για 1-4 ! Μπέριος και Λίλα ξανά εκτός για τους Γιαννιώτες, απώλειες που “χτύπησαν” άσχημα και με την Ξάνθη. Tαπόκο και Μπάλλας μπήκαν στην αποστολή του Πανιωνίου , αλλά όχι και ο μοναδικός σέντερ-φορ Ενγκόνγκ, μέχρι να ετοιμαστεί ο Γιεσίλ, ο αντικαταστάτης του Ιρανού, ο οποίος πάντως είναι ανέτοιμος. Ποιος θα παίξει φορ αύριο; Ο Μπεν, με βοήθειες από Μασούντ…

17:15  Ξάνθη-Ηρακλής. Εδώ υπάρχει φαβορί και λέγεται Ξάνθη, δεύτερη με Πανιώνιο στους 28 βαθμούς, ουραγός ο Ηρακλής στους εφτά. Μπάλα όμως δεν παίζουν τα φαβορί… Για τους Θρακιώτες απουσίες οι Λισγάρας, Οκάν και Παπαστεριανός, άφησε Νιέτο και Ορφανίδη Πέτρο εκτός 18άδας ο Λουτσέσκου που θέλει την νίκη αύριο για να μείνει δεύτερη πριν το πρόγραμμα- “φωτιά” που ακολουθεί. Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν και πάει σοβαρή. Ο Ηρακλής θα παλέψει για το καλύτερο, πολλά προβλήματα, Μπαρτολίνι τελειωμένος, ο Περόνε τιμωρημένος, Ζιάμπαρης απουσιάζει, έχουν ήδη φύγει Κυριακίδης και Λάμπρου. Πήραν Τζανετόπουλο και Γροντή που μπήκαν αποστολή, όπως και τον Ηλιάδη. Ο Δώνης δεν κατεβαίνει Ξάνθη, δεν πρόλαβε να προπονηθεί. Και με την ισοπαλία…υπέρ-ευχαριστημένοι φυσικά θα ήταν. 

17:15  Βέροια-Λάρισα . Ο Θάνατος σου…η ζωή μου !”. Με έναν αγώνα λιγότερο οι δυο ομάδες, 13 πόντους η ΑΕΛ των πολλών μεταγραφών, στους 11 η Βέροια που έχει και διοικητικές αλλαγές με τους αδερφούς Μπίκα να θέλουν την αγορά της ! Ένας…χαμός το παιχνίδι, μεγάλη η νίκη επί των Βοιωτών το περασμένο Σάββατο κρατάει ορεξάτη την Βέροια στην συνέχεια, ενώ φιλοξενεί τον Ηρακλή στο αναβληθέν παιχνίδι την επόμενη Τετάρτη ! Ο Καπετάνος παραμένει στην ομάδα, πήραν στην αποστολή και τον Κάλβο που τον κράτησαν με υποσχέσεις πληρωμών. Μπελαίντ και Σούλε οι νέες μεταγραφές. Για την Λάρισα που έχει το ματς με τον ΠΑΟΚ σε εκκρεμότητα…τι να πούμε; Διαφορετική πλέον η ομάδα, με πολλές μεταγραφές αγνώστων ξένων παιχτών ! Τέλος ο Ποτουρίδης,έλυσε το συμβόλαιο του. Eν τω μεταξύ απαγορεύτηκε η μετακίνηση των φιλάθλων της Λάρισας στην Ημαθία ! Τιμωρημένος ο Ναζλίδης, τι να λέμε…τεράστια απώλεια. Αβραάμ, Μασούρας, Λαμπρόπουλος επίσης απουσιάζουν. Στην αποστολή εφτά καινούργιοι ξένοι παίχτες !

17:15 Παναιτωλικός-ΑΕΚ. Σας είχαμε προιδεάσει για το τέλος του Κυρ-Γιάννη από τον πάγκο. Αναμενόμενο. Ο Νταλακούρας τον αντικαθιστά μέχρι νεοτέρας, ενώ η είδηση ήταν η παραίτηση του Κωστούλα από πρόεδρος της, κρατάει τις μετοχές,αλλά ψάχνει αγοραστή ! Αναφέρει πώς τον κούρασε το ποδόσφαιρο ενώ δεν τον “Γεμίζει” ο χώρος ! Πούλησε τον Ουάρντα στον ΠΑΟΚ, χάνοντας τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστής της και με δεδομένο πώς έχει 16 βαθμούς όντας στην 11η θέση, υπάρχουν ανησυχίες…O Λόπες μπήκε στην αποστολή, όχι ο Παπάζογλου και φυσικά ο Ουάρντα. Για την ΑΕΚ ο “Τελειωμένος” Μοράις βλέπει το μέλλον του δυσοίωνο, παίζει ίσως τα ρέστα του. 5η στους 22 βαθμούς η ΑΕΚ , δεν έχει περιθώρια για απώλειες αν θέλει την είσοδο στα PLAY-OFF, το κακό είναι πώς έχει μεγάλες αδυναμίες. Επιστρέφει ο Βράνιες, εκτός ο Τσιγκρίνσκι. 

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός. Ίσως πέσουμε μέσα…σε ο,τι αναφορά τις προβλέψεις μας για τον Αστέρα. Είχαμε γράψει πώς έχει πολύ καλό ρόστερ για να είναι τόσο χαμηλά και θα κάνει “ντεμαράζ” βαθμολογικό. Τώρα έχει 18 βαθμούς όντας στην δέκατη θέση, αύριο δεν παίζει ο Ίγκορ στα δεξιά της άμυνας. Θέλει την νίκη για να αποκτήσει ελπίδες για πεντάδα, το πιστεύουν ιδιαίτερα στην Αρκαδία που έβγαλαν και διαρκείας Β! Γύρου στην τιμή των 70 Ευρώ. Τιμωρημένος και ο Δημούτσος. Δύσκολο ματς για τον Μπέντο που έχει κάποιες απουσίες, πήρε τον Σισοκό , νεαποκτηθείς αριστερός μπακ με καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ντα Κόστα, Μπουχαλάκης και Μάρτινς οι απουσίες. 

ΠΕΜΠΤΗ 19/1

17:15 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός.

19:30 Παναθηναικός-Πλατανιάς

  • Δεν έχουν βγει οι αποστολές των ομάδων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 15 38
2 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 15 28
3 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 15 28
4 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 15 26
5 A.E.K. 15 22
6 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 15 22
7 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 15 21
8 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 15 21
9 Π.Α.Ο.Κ. 14 20
10 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 15 18
11 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 15 16
12 Α.Ο.Κ. 14 13
13 Α.Ε.Λ. 14 13
14 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15 12
15 ΒΕΡΟΙΑ 14 11
16 ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 13 7

 

Σχετικά άρθρα

social media