Σαν έτοιμη από καιρό, σαν θαρραλέα ! (19:30 , Καραϊσκάκη )

Τι να φοβηθεί; Δεν το συζητάμε, μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι “ερυθρόλευκοι”. Οκτώ βαθμούς πάνω, νικητής στα ντέρμπι, έχει αποδείξει την ανωτερότητα του. Ξαναλέμε όμως κάτι. Δεν είναι ο παλιός Ολυμπιακός. Έχει παρέλθει η εποχή των Γκαλέτι-Μιραλάς-Μέλμπεργκ, Τζόρτζεβιτς-Ριβάλντο-Τζιοβάννι-Καρεμπέ. Αυτοί ήταν τεράστιοι ποδοσφαιριστές σε ένα πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με δυνατούς και τους υπόλοιπους. Πλέον έχουν ρίξει επίπεδο, όπως συνολικά και όλο το υπόλοιπο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρά ταύτα…είναι καλύτεροι και μέχρι τώρα-δίκαια-επικρατούν των υπολοίπων. Η ομάδα της Θράκης μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Θέλει και τύχη, θέλει σοβαρότητα, αλλά κυριότερο θέλει πίστη σε αυτό που σκοπεύει να παρουσιάσει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Σε αυτό το momentum , με την Ξάνθη να βρίσκεται στην δεύτερη θέση, πρέπει να μιλάμε εκ των πραγμάτων για ντέρμπι κορυφής. Απουσίες έχουν και οι δυο ομάδες. Σημαντικότερες αυτές για το συγκρότημα του Λουτσέσκου, όχι μόνο γιατί είναι περισσότερες σε αριθμό, αλλά και γιατί ΔΕΝ έχει το “Βάθος” του Ολυμπιακού. Λείπουν και πραγματικοί παίχτες – “κλειδιά” της φετινής σεζόν όπως οι Λισγάρας-Ντε Λούκας-Γιουνές Χαμζά, ενώ αμφίβολος είναι ο Λουσέρο αν και πήγε στον Πειραιά. Απουσιάζουν παράλληλα και οι ημι-βασικοί Φλίσκας, Οκάν Χατζητερζόγλου, Ορφανίδης Πέτρος οπότε αποδυναμώνεται θεωρητικά -κυρίως- στον μεσοαμυντικό άξονα συν την κορυφή της επίθεσης. Έχει όμως το υλικό να αντιπαρέλθει. Όπως και ο Ολυμπιακός, δεν νομίζουμε ότι οι Μποτία και Ντα Κόστα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τον Ρέτσο και τον Βιάνα ή ο Λεάλι από τον Καπίνο. Μεγάλη είναι η απουσία του Μάρτινς. Παίχτης που με τον Μιλιβόγιεβιτς κάνανε εξαιρετικό δίδυμο, πολύ ποιοτικό. Ο Τσόρι είναι “τελειωμένος” και αντιλαμβάνεστε τους λόγους που οι απώλειες του Λουτσέσκου είναι σημαντικότερες

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 

Ζίφκο Ζίφκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ.

Μπαξεβανίδης-Γουάλας στα δυο άκρα, σέντερ-μπακ οι Καρασαλίδης και Στράτος Σβάρνας. Να σας γνωρίσουμε… τον νεαρό κεντρικό αμυντικό της Ξάνθης που φέτος ξεκίνησε ως η πέμπτη (!) επιλογή στα στόπερ πίσω από τους Λισγάρα-Καρασαλίδη-Φλίσκα και Οκάν Χατζητερζόγλου. Πάει για την πρώτη του συμμετοχή, 19 ετών, έπαιζε την τελευταία διετία στην ΑΕΚ με συμμετοχές στα μικρά εθνικά συγκροτήματα. Παίρνει την ευκαιρία του σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Αν πάντως… πάμε σε μια άλλη επιλογή, περισσότερο έκπληξη, ο Γουάλας μπορεί να πάει στόπερ και ο Μπαξεβανίδης να μετατοπιστεί αριστερό μπακ με τον Παπαγεωργίου να εισέρχεται στο δεξί άκρο. Λιγότερες πιθανότητες αυτό το σενάριο .

Στα χαφ οι Καμαρά και Λουσέρο, αν είναι καλά ο Αργεντίνος. Αν όχι… τότε αυτόματα ο Βασιλακάκης κάνει λίγα μέτρα πίσω στα χαφ και πάει αμυντικό χαφ στο πλάι του Μαυριτανού, ενώ ο Λάζιτς θα πάει δεκάρι ! Ειδάλλως με Λουσέρο in, τότε ο Βασιλακάκης ελεύθερος μπροστά από τους δυο χαφ. Σενάριο που προτιμά και ο Λουτσέσκου για τα τρεξίματα μπροστά…

Στα “φτερά” φαβορί οι Λάζιτς και Τριάδης. Ο Σέρβος με τον Ηρακλή έδειξε πανέτοιμος, προσέφερε με την ποιότητα του τρεξίματα, διάθεση και πάσα, οπότε και εισέρχεται στην βασική σύνθεση.

Το ερώτημα έχει να κάνει με την front-line. Ράνος… ή Σολτάνι; Πράγματα που έχουμε δει να τα ξανακάνει ο Λουτσέσκου δηλαδή. Θα προτιμήσει τον πιο “βαρύ” Ράνο ή τον Αλγερινό που δίνει μια ταχύτητα παραπάνω (ίσως και κάτι πιο διαφορετικό) αλλά λιγότερο βάθος ;

Το σίγουρο είναι πως αν ο Λουσέρο τελικά ΔΕΝ αγωνιστεί, ο Λάζιτς πάει δεκάρι, οι Σολτάνι και Τριάδης στα άκρα με τον Ράνο σέντερ-φορ.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 

Τερματοφύλακας ο Καπίνο. Στα δυο άκρα της άμυνας οι Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια. Σέντερ-μπακ οι Ρέτσος και Σεμπά. Στα χαφ οι Μιλιβόγιεβιτς και Ανδρούτσος, αν και δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί ο Καμπιάσο. Μπροστά σε ελεύθερο ρόλο ο Φορτούνης, εξτρέμ οι Ελιονούσι και Σεμπά, κορυφή ο Ιντέγε.

ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Χρειάζεται ψυχραιμία καταρχήν με τους διαιτητές και κυρίως τους επόπτες. Αυτοί “παίζουν” τεχνητό offside στο Καραϊσκάκη, οι πιθανότητες να πάθουν “αγκύλωση” δεν είναι ανύπαρκτες, ίσα-ίσα. Ελπίζουμε αύριο να μην το συζητάμε. Κατά τα άλλα θέλει σοβαρή διαχείριση από τα χαφ, καλύτερο passing game και ίσως σε αυτό η παρουσία του Λάζιτς προσφέρει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το ματς των Πηγαδίων που ήταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ για πολλούς λόγους. Αν έπαιζαν ΠΛΗΡΕΙΣ και οι δυο ομάδες θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι και την Ξάνθη σίγουρα πιο δυνατή αλλά αυτό δεν προσφέρει σιγουριά στους Πειραιώτες. Πρέπει και αυτοί να παλέψουν για να νικήσουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Και -ευτυχώς- αυτός… δεν νικιέται εύκολα. Θα σου βγει η “ψυχή” για να κερδίσεις την Ξάνθη…

ΞΑΝΘΗ Sport: Κάθε Δευτέρα στα περίπτερα, με σεβασμό στον αναγνώστη και στον ξανθιώτικο αθλητισμό!

Σχετικά άρθρα