Κρίνεται σήμερα η έδρα του τελικού κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ!

Η έδρα του τελικού Κυπέλλου (19 Φεβρουαρίου) θα επιλεγεί σήμερα το μεσημέρι μετά τη σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία της ΕΟΚ (12:00) παρουσία εκπροσώπων των δύο φιναλίστ, Άρη και Παναθηναϊκού.

Οι Θεσσαλονικείς θα εκπροσωπηθούν από τους Μάνο Λάσκαρη (εντεταλμένος σύμβουλος ΚΑΕ, αδερφός του ιδιοκτήτη Νίκου Λάσκαρη), Δημήτρη Παπακυριάκη (αντιπρόεδρος) και Γιώργο Σφυρή (νομικός εκπρόσωπος και συνεργάτης του Νίκου Λάσκαρη), ενώ οι «πράσινοι» σίγουρα από τον Μάνο Παπαδόπουλο (πρόεδρο) και πιθανώς από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όλα τα ενδεχόμενα για την έδρα του τελικού είναι ανοιχτά. Ο Άρης επιμένει για διεξαγωγή του αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι με το οποίο έχει δηλώσει σύμφωνος (μέσω ανακοίνωσης) ο Παναθηναϊκός, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση από την αστυνομία για την ασφάλεια, αλλά και να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Η διεξαγωγή στο Nick Galis Hall θεωρείται δύσκολη, ενώ το ίδιο ισχύει για την Πυλαία. Η Ξάνθη («Φίλιππος Αμοιρίδης») έχει εκδηλώσει εγγράφως ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν κάποια προβλήματα στις υποδομές που θα πρέπει να λυθούν άμεσα, ενώ υπάρχει πάντα και η πιθανότητα της Κοζάνης (Λευκόβρυση). Η λύση του Ηρακλείου («Δύο Αοράκια») υπάρχει, αλλά ο Άρης αρνείται επικαλούμενος την άνιση κατανομή των εισιτηρίων στον προ τριετίας τελικό των δύο ομάδων εκεί. Όσο για το ΟΑΚΑ, πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και θα φιλοξενήσει πολύ περισσότερο κόσμο, αλλά θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο του Άρη και ουδέτερους. Περιπτώσεις άλλων γηπέδων στην περιφέρεια δεν έχουν πιθανότητες, καθώς δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και οι τοπικές αρχές είναι πάντα επιφυλακτικές στο να φιλοξενήσουν οπαδούς όταν υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

www.sport-fm.gr

Σχετικά άρθρα