Η Εθνική Αρμενίας του Πιτσέλι με το κλασικό “8” …

Από το 2008 ο Πιτσέλι βρίσκεται στην Εθνική Αρμενίας. Από τους παίχτες που αντιλαμβάνονται πώς δεν θα παίξουν ποτέ στην Εθνική ομάδα της χώρας τους (Βραζιλία εν προκειμένω) και άλλαξαν τα χαρτιά τους για να κερδίσουν πείρα, παραστάσεις και βιογραφικό. Ο Πιτσέλι όχι μόνο κέρδισε τα παραπάνω, αλλά έγινε και ο δεύτερος σε συμμετοχές παίχτης της Εθνικής του ομάδας.

Πρώτη του συμμετοχή στο Αρμενία-Ισπανία 1-2 το 2009 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου! Πρώτο του τέρμα στις 10/12/2010 απέναντι στην Ανδόρα με νικητές τους Αρμένιους με 4-0 !

Βασικότατο στέλεχος και αρχηγός των Αρμένιων πλέον, το τελευταίο του τέρμα το έβαλε απέναντι στους Πολωνούς εκτός έδρας στην ήττα με 2-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Σπουδαία εμφάνιση έκανε και απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο με ήττα 2-3 αλλά ένα υπέροχο δικό του τέρμα στην αρχή του αγώνα με εκτέλεση φάουλ!

Συνολικά 55 συμμετοχές,εννέα τέρματα για τον Πιτσέλι που είναι εν ενεργεία αρχηγός της ομάδας και φύσει ηγετικό στέλεχος αγωνιζόμενος είτε δεύτερος επιθετικός, είτε φορ !

Σχετικά άρθρα