“Παστέλια” Ξάνθης και “Άγιος” Ζίφκοβιτς !

Ένας υπέροχος ΑΟΞ ! Μια ομάδα που περισσότερο… πήγε να “αυτοκτονήσει” με ατομικά λάθη δίνοντας την ευκαιρία στον Ηρακλή να πιστέψει στο αποτέλεσμα, αλλά είχε τον “Άγιο” Ζίφκοβιτς να βγάζει τα… “άβγαλτα” στο 60′ (τετ-α-τετ) και στο 88′ (πέναλτι) κρατώντας το 1-1 και 3-1 αντίστοιχα σε μια φάση που η Ξάνθη έμενε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Φλίσκα ! Οι Θρακιώτες που είχανε σε μεγάλα “κέφια” τους Γιουνές (2 τέρματα), Τριάδη (ένα τέρμα και μια ασίστ), Λάζιτς (εξαιρετική απόδοση ) και Καμαρά-Ντε Λούκας στα χαφ πήρανε μια σπουδαία νίκη ξεφεύγοντας και άλλο στην βαθμολογία από τους “κάτω” της πρώτης πεντάδας ! 

OI ENΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ 

Η Ξάνθη του Ραζβάν Λουτσέσκου σε σύστημα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Ζίφκοβιτς, στα άκρα της άμυνας Μπαξεβανίδης και Γουάλας, με σέντερ-μπακ τους Φλίσκα και Καρασαλίδη. Αμυντικοί μέσοι οι Kαμαρά και Ντε Λούκας, ελεύθερος μπροστά τους ο Βασιλακάκης, με εξτρέμ τους Τριάδη και Σολτάνι με σέντερ-φορ τον Γιουνές. Mε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, γιατί τραυματίστηκε στο ζέσταμα ο Αντριάν Λουσέρο, ο Καμαρά μπήκε στην θέση του. Ο Αργεντίνος αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Από την άλλη μεριά ο Σάκης Παντελίδης επέλεξε σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακα τον Χουάντερσον, άκρα άμυνας τους Ρούσσο και Σαραμαντά, με σέντερ-μπακ τους Στάμο και Τζανετόπουλο. Στα χαφ οι Ιντζόγλου και Αγγελόπουλος, με ελεύθερο τον Μοντέιρο μπροστά τους, άκρα οι Κούρος και Πασάς, σέντερ-φορ ο Λουκίνας.

Α! ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη επικίνδυνη κατάσταση όταν ο Λουκίνας σεντράρει παράλληλα μέσα από την περιοχή βγαίνοντας στην πλάτη του Γουάλας, αλλά ο Ζίφκοβιτς με τα πόδια βγάζει σε κόρνερ. Στο 9′ ο Φλίσκας πήρε κίτρινη κάρτα όταν σε αντεπίθεση του Ηρακλή έπεσε πάνω στον Πασά με τον ρέφερι να κρίνει δυνατό “παίξιμο”. Στο 10′ όμως μετά από κόρνερ , απομάκρυνση Βασιλακάκη, “ψαλιδάκι'” πάσα του Μοντέιρο στον Πασά και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 για τον Ηρακλή. Στο 13′ η πρώτη προσπάθεια με Σολτάνι να σουτάρει με γυριστό μέσα από την περιοχή, άουτ, ελέγχει ο Χουάντερσον. Στο 18′ σέντρα Γιουνές, πρώτη προσπάθεια Βασιλακάκη, δεύτερο γυριστό Σολτάνι “τζούφια” και τα δυο…άουτ. Και στο 24′ μετά από ένα πεντάλεπτο “φλύαρης” κατοχής, ο Γουάλας σέντραρε, ο Βασιλακάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μοντέιρο και κέρδισε το πέναλτι για την Ξάνθη, κίτρινη για τον Μοντέιρο ! Στο 26′ ο Χαμζά Γιουνές…ισοφαρίζει σε 1-1 , η μπάλα στην δεξιά γωνία του Χουάντερσον ! Στο 29′ ο Τριάδης πήρε την μπάλα, σούταρε αλλά βρήκε έτοιμο τον Χουάντερσον. Στο 30′ κόρνερ Μοντέιρο, “καρφωτή” κεφαλιά Στάμου…άουτ η μπάλα. Στο 31′ κίτρινη κάρτα στον Σαραμαντά για φάουλ στον Γιουνές. Στο 35′ κίτρινη στον Γιουνές για φάουλ στον Σαραμαντά. Φάουλ του Τριάδη στο 38′ από τα αριστερά, δύσκολα ο Χουάντερσον σε κόρνερ !

B! ΗΜΙΧΡΟΝΟ

 Δίχως αλλαγές οι ομάδες στο δεύτερο μέρος. Στο 47′ εξαιρετική πάσα του Καμαρά για τον Τριάδη, μπήκε περιοχή σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 55′ φοβερή κούρσα Βασιλακάκη, κλέψιμο, ένα-δυο με Γιουνές, σέντρα Βασιλακάκη, στρώσιμο του Γιουνές στον Σολτάνι του οποίου το σουτ έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 58′ ο Λάζιτς αντί του Σολτάνι. Και στο 60′ χάθηκε η τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή όταν ο Λουκίνας σε τετ-α-τετ σούταρε αλλά ο Ζίφκοβιτς έβγαλε σε κόρνερ! Και εκεί μιλάει το ποδόσφαιρο! Αντεπίθεση της Ξάνθης-απάντηση στην μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή, ο Τριάδης πήρε την μπάλα, 20άρα “κούρσα”, μπήκε περιοχή σούταρε ψύχραιμα και “έγραψε” το 2-1 με ένα υπέροχο γκολ ! Θα μπορούσε να πασάρει,το πήρε πάνω του και δικαιώθηκε. Στο 62′ ο Λεοζίνιο αντί Αγγελόπουλου, ο Μοντέιρο αριστερά, ο Κούρος αμυντικό χαφ πλάι στον Ιντζόγλου. Στο 66′ σέντρα Καμαρά, απομάκρυνση Χουάντερσον με γροθιές, σουτ Γουάλας…άουτ! Και φτάσαμε στο 71′ ! Υπέροχη πάσα, πραγματική…μαεστρία, του Λάζιτς στον Τριάδη που βγήκε στην “πλάτη” της άμυνας,αυτός πάσαρε παράλληλα στον Γιουνές και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ…3-1 ! Στην συνέχεια ο Παντελίδης άλλαξε Ιντζόγλου και Πασά, με Γροντή και Ηλιάδη να παίρνουν τα πρώτα λεπτά συμμετοχής τους με τον Ηρακλή. Στο 81′ ο Βασιλακάκης εκτός, μέσα ο Ράνος . Στο 88′ αλλαγή-αποθέωση του Γιουνές ! Αποθέωση και για την πρώτη συμμετοχή του Κώστα ! Και στο 88′ κατευθείαν…από το πουθενά ο Φλίσκας κάνει το λάθος έξω από την περιοχή και μπαίνοντας ο Λουκίνας στην περιοχή κέρδισε το πέναλτι (ήταν) από τον Καρδιτσιώτη ! Ο Ζίφκοβιτς όμως απέκρουσε το πέναλτι κρατώντας το 3-1 ! Αποβολή του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα !

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ξάνθη ( Λουτσέσκου,4-2-3-1): Ζίφκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας , Καρασαλίδης – Ντε Λούκας, Καμαρά – Σολτάνι (58′ Λάζιτς), Τριάδης, Βασιλακάκης – Γιουνές (88′ Κώστας )

Ηρακλής ( Παντελίδης , 4-2-3-1 ): Χουάντερσον – Ρούσσος, Σαραμαντάς , Τζανετόπουλος, Στάμου – Αγγελόπουλος (62′ Λεοζίνιο ), Ιντζόγλου (74′ ) – Μοντέιρο, Πασάς (73′ Ηλιάδης ), Κούρος – Λουκίνας

ΓΚΟΛ: 0-1 ( 10′ Πασάς ) , 1-1 ( 26′ Γιουνές ) , 2-1 (61′ Τριάδης ) , 3-1 (71′ Γιουνές )

Κίτρινες: Γιουνές, Φλίσκας, Σολτάνι / Μοντέιρο, Σαραμαντάς, Στάμου

Κόκκινες: Φλίσκας

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Νταλούκας (Τρικάλων), Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Γκράνας (Θράκης)

Σχετικά άρθρα

social media