Οι οριστικές προτάσεις της Σούπερ Λίγκα ! Οδηγούμαστε σε πρωτάθλημα 14 ομάδων !

Σε… ολλανδικό μοντέλο προσανατολίζεται η Σούπερ Λίγκα! Η διοργανώτρια αρχή πρότεινε να μειωθούν οι ομάδες σε 14 από το 2018-’19 και τη διεξαγωγή πλέι οφ, ακόμη και για την ανάδειξη του πρωταθλητή! Απόφαση-σταθμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενδέχεται να έχουμε στις 10 Φλεβάρη!

Η Σούπερ Λίγκα -όπως κυκλοφορούσε καιρό τώρα πως θα πράξει- πρότεινε να μειωθούν οι ομάδες σε 14 από 16, αλλά από τη σεζόν 2018-2019 και τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ για ΟΛΟΥΣ! Η πρώτη πρόταση της Λίγκας, για μείωση, δηλαδή, των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «περάσει». Όσο για το μείζον θέμα της ανάδειξης του πρωταθλητή μέσω της διαδικασίας πλέι οφ, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αυτήν τη στιγμή και θα πρέπει να περιμένουμε το έκτακτο Δ.Σ. της 10ης Φεβρουαρίου.

Το σενάριο που «παίζει», πάντως και έχει συζητηθεί ήδη, είναι να παίζουν πλέι οφ οι ομάδες από τις θέσεις 1 ως 8, οι πρώτοι τέσσερις να «μάχονται» για τον τίτλο και οι υπόλοιποι για την 5η θέση και την έξοδο στη Ευρώπη, και από την 8η θέση και κάτω να διεξάγονται πλέι άουτ.

www.sport-fm.gr

Σχετικά άρθρα

social media