Και τώρα οι δυο μας !

Με τον Παναθηναικό στους 22, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πιο χαμηλά, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το ντέρμπι-κορυφής, όσο και αν δεν αρέσει στους “γενίτσαρους” της πόλης μας, είναι το ΑΟΞ-Ολυμπιακός. Δεν αφορά κανέναν άλλον αυτό το ματς. Αφορά τους οπαδούς της Ξάνθης και του Ολυμπιακού. Όποιος άλλος μπαίνει στην κουβέντα αυτήν να κοιτάξει τα “χάλια” του.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο καλύτερος “πελάτης” των ερυθρολεύκων τα τελευταία 50 χρόνια, η ΑΕΚ και ο Παναθηναικός τα τελευταία είκοσι. Οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ έχουν μείνει στην εποχή Σαβέφσκι-Κετσπάγια-Μαύρου, οι Παναθηναικοί στην εποχή Βαζέχα και οι “άτιτλοι” της Θεσσαλονίκης στις κρατικές επιχορηγήσεις και διασώσεις μέσω άρθρων και ανοίγματος των τραπεζών τα Σάββατα. Σε κανέναν δεν αρέσει η “πρωτοκαθεδρία” του Πειραιά , κάνουν ο,τι γουστάρουν σε όλους τους τομείς από την εποχή του Κόκκαλη και του Μαρινάκη μέχρι και σήμερα, κανένας άλλος δεν ευθύνεται για τα δικά τους χάλια. Μόνο αυτοί.

Ο ΑΟΞ ουδέποτε είχε στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ούτε τώρα τον έχει. Απλά διαθέτει μια σταθερή ομάδα, κάποιες χρονιές εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο του, κάποιες απογοήτευσε. Κόσμο έχασε, κόσμο κέρδισε, παλαιότερα έφτασε τους 10.000 οπαδούς ανά αγωνιστική, τώρα βρίσκεται σε μια κακή οπαδική κατάσταση αλλά η ζωή κάνει κύκλους. Ουδέποτε όμως κορόιδεψε κανέναν, ουδέποτε “ΕΚΛΕΨΕ” τον οποιονδήποτε. Με την όποια οικονομική του κατάσταση, παίζει σταθερά για 27 χρόνια στην κατηγορία με τέσσερις Ευρωπαικές εξόδους, μια φορά φιναλίστ Κυπέλλου και τέσσερις φορές να κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ με υποβιβασμό. Μπάλα είναι. Φέτος απλά κάνει πράξη μια ΣΟΒΑΡΗ δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία έξι χρόνια σε ακαδημίες και επαγγελματική ομάδα. Έχοντας έναν προπονητή που της άλλαξε νοοτροπία, έχει την ευκαιρία για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της να βρεθεί με το τέλος του πρώτου γύρου στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Έμειναν δυο ματς. Αυτό με τον Ολυμπιακό και τα Γιάννενα στα Πηγάδια.

Την Κυριακή η Ξάνθη θα βγάλει την ΨΥΧΗ της στο γήπεδο. Θα παίξει για την ιστορία της, τον επαγγελματισμό της, τους στόχους της, τον κόσμο που θα έρθει, για όλους αυτούς που ΠΑΝΤΑ την περίμεναν στην γωνία. Και αν ΔΕΝ νοιαζόμαστε για αυτούς τους οπαδούς των άλλων ομάδων, μας “στεναχωρεί” η νοοτροπία των Ξανθιωτών που δεν την στηρίζουν ΧΡΟΝΙΑ τώρα για αστείες δικαιολογίες. Οι ίδιοι τους που βλέπουν τις αγαπημένες τους ομάδες να παίζουν με τριάντα ξένους παίχτες στο ρόστερ ! Δεν ξέρετε πόσο τους “πονάει” αυτό κατά βάθος…

Δεν ξέρουμε που θα βγάλει αυτή η σεζόν. Το 2012-2013 η ομάδα κέρδισε τον Ολυμπιακό 1-0 και οι τελευταίοι πήγανε να χάσουν το πρωτάθλημα. Πέρσι ο διαιτητής έκανε τις γνωστές “παλινωδίες” ώστε να φύγουν νικητές από τα Πηγάδια ενώ ο ΑΟΞ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες. Ένα είναι το σίγουρο. Ο ΓΝΗΣΙΟΣ κόσμος του ΑΟΞ, περπατάει με “ψηλά” το κεφάλι ποδοσφαιρικά. Δεν έχει για τίποτα να δικαιολογηθεί. Τα υπόλοιπα, τα αγωνιστικά, από αύριο.

Σχετικά άρθρα

social media