Θες, δεν θες…στο Σάββατο πάει το μυαλό !

Δεν θα δικαιολογήσουμε την ομάδα για την γενικότερη εικόνα της σήμερα, πραγματικά είδαμε ένα παιχνίδι που κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο και η Ξάνθη είχε την ίδια ακριβώς αντίδραση για 90΄. Αλλά κάπου θες…δεν θες, μπαίνει στο μυαλό του κάθε ποδοσφαιριστή το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Ένας ΟΦΗ που έπαιξε 80′ άμυνα και ένα 10′ προσπάθησε να ισορροπήσει κρατώντας λίγο περισσότερο την μπάλα, από την άλλη μια Ξάνθη με μονότονη ανάπτυξη, δίχως εκρήξεις στο παιχνίδι της, αλλά με πλήρης κατοχή. Το 1-0 διατηρεί τις ελπίδες του ΟΦΗ, αλλά καθαρά με προσωπική εκτίμηση θεωρούμε πώς επειδή οι Κρητικοί στην έδρα τους θα αναγκαστούν να “ανοιχτούν” η Ξάνθη θα βρει γήπεδο μπροστά της να κάνει το παιχνίδι της.

4-4-2 έπαιξε σήμερα ο Λουτσέσκου και η αλήθεια είναι πώς έτσι όπως ήταν τοποθετημένη στην επίθεση ήταν δύσκολο να “βγει”. Το δίδυμο Ράνος-Γιουνές είναι πολύ ψηλό και “βαρύ” με συνέπεια το παιχνίδι να πάει στα “φτερά” δίχως όμως επιτυχία στις σέντρες των Μπαξεβανίδη-Παπαγεωργίου που πήραν πολλές μπάλες αλλά δεν είχανε ευχέρεια στο κατέβασμα. Ο Λάζιτς πήρε μπάλες, ο Σολτάνι επίσης, αλλά φαινόταν πώς έλειπε αυτό το “κάτι” μπροστά. Ο Σέρβος Γιουνές ήταν καλός όσο…έπρεπε, υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με τα στόπερ του ΟΦΗ, όταν έβαζε το σώμα του δεν έχανε την μπάλα με τίποτα. Αυτός όμως που περισσότερο δεν προσέγγισε την περιοχή των Κρητικών ήταν ο Ράνος που πρέπει να βελτιώσει πολύ τον εαυτό του ώστε να επανέρθει, καθώς και σήμερα δεν ήταν καλός. Υπάρχουν στιγμές που μοιάζει “αποκομμένος” από την υπόλοιπη ομάδα, πιο αργός στην αντίδραση του και αυτό είναι κάτι που πρέπει πρώτος να το καταλάβει ο ίδιος του γιατί η ομάδα τον ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Με ένα φορ (Γιουνές) όσο καλός και αν είναι αυτός…δεν βγαίνει η σεζόν.

“Γύρω-γύρω” η μπάλα, αλλά δεν βρήκε πατήματα στην περιοχή λοιπόν η Ξάνθη και αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο μέρος, αλλά το ξαναλέμε. Κάποια πράγματα ήταν λογικά. Φάνηκε και σε κάποιες “κόντρες”, τα “πόδια” μετά το 65-70′ δεν έμπαιναν ιδιαίτερα στην “Φωτιά” και όλα αυτά δεν είναι παράλογα όταν ακολουθεί η ΑΕΚ. Πάντως πραγματικά έκλεβε μπάλες…για “πλάκα”, τρομερό pressing ανά στιγμές , οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Φυσικά πρωτοπόρος σε αυτό ο Καμαρά και η καλή φυσική κατάσταση της ομάδας. Έχει τρεξίματα. Πολλά τρεξίματα.

Ο ΟΦΗ πάλεψε, κάποιοι παίχτες βρήκαν παιχνίδια στα πόδια τους , θα δούμε διαφορετικούς τους Κρητικούς στην ρεβάνς με τον Παπαδόπουλο στον πάγκο. Έχασε την ευκαιρία η Ξάνθη για ένα ακόμα…πιο “καθαρό” 2-0 (με δυο δοκάρια σήμερα), αλλά εκτιμούμε πώς δεν θα έχει πρόβλημα αν απλά παρουσιαστεί ένα κλικ καλύτερη από σήμερα.

Σχετικά άρθρα

social media