Η έδρα του τελικού μπάσκετ ! Ξάνθη…Ηράκλειο ή έκπληξη;

Ο Άρης πήρε μεγάλη πρόκριση επί της ΑΕΚ και πλέον έχει πετύχει τον έναν στόχο της χρονιάς. Κατά το ήμισυ. Είναι δεδομένο ότι θα τον έχει ολοκληρώσει μόνο όταν σηκώσει την κούπα. Το ερώτημα όλων είναι πού θα γίνει ο τελικός του θεσμού. Είναι, άλλωστε, “νωπές” ακόμη οι μνήμες απ’ τον τελικό στο Ηράκλειο. Εκεί όπου όλο το γήπεδο πλην ορισμένων εκατοντάδων ηρωικών Αρειανών ήταν… πράσινο! 

Η ΕΟΚ έχει υπ’ όψη της αυτό το δεδομένο, όμως ακόμη δεν φαίνεται να έχει πάρει απόφαση. Θα έπρεπε, αλλά δεν το έχει κάνει. Το σωστό θα ήταν να οριστεί η έδρα του τελικού, πριν γίνουν γνωστά τα ζευγάρια. Και μετά να φροντίσουν οι υπερκείμενες αρχές για την ομαλή διεξαγωγή του.

Υποψήφιες πόλεις, με δεδομένο πάντως ότι η Αθήνα κι η Θεσσαλονίκη αποκλείονται λόγω εντοπιότητας των… φιναλίστ, δε μένουν πολλές. Η μία είναι η Ξάνθη, που και πέρσι είχε θέσει υποψηφιότητα, και η άλλη είναι πάλι το… Ηράκλειο. Και όμως. Η πρώτη, μάλιστα, σκέψη ανθρώπων της Ομοσπονδίας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και πάλι το κλειστό στα “Δύο Αοράκια”. Φυσικά πρόκειται περί τεράστιου λάθους, αν γίνει κάτι τέτοιο. Περί μεγάλης αδικίας, και πάλι, του Άρη.

Η πόλη της Ξάνθης έχει ένα καλό κλειστό, όχι βέβαια πολύ μεγάλο, για τον όγκο των φιλάθλων των δύο ομάδων (Άρη και Ολυμπιακού ή ΠΑΟ), καθώς είναι χωρητικότητας 3957 θεατών. Κάτι ανάλογο είναι και το κλειστό της Λάρισας, που είναι επίσης μια επιλογή, κυρίως ως… στη μέση ανάμεσα στις δύο πόλεις, που επίσης είναι χωρητικότητας 3957 θέσεων.

Η Ξάνθη, ως πόλη και ως Ένωση χαίρουν της εκτίμησης της διοίκησης της ΕΟΚ, καθώς έχουν δραστήριο δ.σ. και παράγοντες και ως πόλη φιλοξένησε με επιτυχία διάφορες διοργανώσεις παλιότερα (η Εθνική μας έπαιξε εκεί σχετικά πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2015, πριν το Ευρωμπάσκετ), ενώ και όσον αφορά στην απόσταση δεν είναι απαγορευτική – δίπλα σχεδόν στη Θεσσαλονίκη και 45 λεπτά απ’ την Αθήνα αεροπορικώς.

Προφανώς και είναι καιρός να δουν και οι μαθητές της… Ξάνθης έναν τελικό

Υπάρχει και το κλειστό της Κοζάνης, το οποίο επίσης ήταν “στα υπόψήφια” τα προηγούμενα χρόνια και η χωρητικότητα του είναι αρκετά καλή (5000). Είναι μια υποψηφιότητα που πιθανώς να αποτελέσει την… έκπληξη, καθώς και με την Ένωση Δυτικής Μακεδονίας η κεντρική ηγεσία της Ομοσπονδίας έχει πολύ καλή σχέση και άποψη για το έργο της…

Περισσότερα όμως… από βδομάδα!

www.basketplus.gr

Σχετικά άρθρα

social media