Ζίβκοβιτς: “TOP ομάδα η Ξάνθη”!

Κορυφαία σε επίπεδο υποδομών στην Ελλάδα χαρακτήρισε την Ξάνθη ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που δήλωσε πανευτυχής στην ομάδα, αλλά απέφυγε να πει μεγάλα λόγια για τους στόχους της.

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έχει τη δική του συμβολή στην εξαιρετική πορεία της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. «Είμαστε ένα καλό σύνολο και πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό. Είμαστε ομάδα όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε» τονίζει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Super League ο Σέρβος γκολκίπερ. «Ο σύλλογος έχει ότι χρειάζεται σε υποδομές και γήπεδα για να δουλέψει ένας επαγγελματίας», αναφέρει και προσθέτει πως η πόλη της Ξάνθης «… μου θυμίζει την πόλη μου στη Σερβία και είμαι χαρούμενος γι ‘ αυτό».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Η κάθε σου εμφάνιση είναι ολοένα και καλύτερη από την προηγούμενη και δείχνεις σε ανοδική πορεία. Είναι πιθανό να υπάρξει πρόταση για την απόκτησή σου. Ποιες είναι οι σκέψεις σ’ αυτό το ενδεχόμενο;

«Έχω συμβόλαιο με την Ξάνθη, είμαι χαρούμενος εδώ, σκέφτομαι μόνο τα παιχνίδια της ομάδας μου και όχι πιθανή μεταγραφή».

-Πώς βλέπεις τις υποδομές της ομάδας; Θεωρείς ότι είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες στα Βαλκάνια;

«Έχοντας περάσει από την Παρτιζάν με πολύ καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς, μπορώ να πω με άνεση πως η Ξάνθη έχει ότι χρειάζεται σε υποδομές και γήπεδα για να δουλέψει ένας επαγγελματίας. Είναι TOP στην Ελλάδα».

-Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα; Η κλήση στην εθνική ομάδα θεωρείς ότι είναι κάτι δύσκολο;

«Όλοι έχουμε στόχο μια διεθνή κλήση, είχα την τιμή να βρίσκομαι 2 φορές στην κλήση της Εθνικής Ομάδας. Σαν όνειρο έχω την συμμετοχή μου στην Premier League μιας και το θεωρώ το καλύτερο πρωτάθλημα. Όσον αφορά την κλήση μου στην Εθνική θα συνεχίζω αυτό που κάνω όσο καλύτερα μπορώ ελπίζοντας σε μια κλήση».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως ομάδα; Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ένας από αυτούς δεδομένου ότι η ομάδα κυνηγάει τον συγκεκριμένο τίτλο εδώ και χρόνια;

«Ο μόνος μας στόχος είναι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος τι θα συμβεί με Κύπελλο αλλά και Πρωτάθλημα».

-Πως σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα;
«Είναι πολύ ωραία η ζωή, μοιάζει με την Σερβία. Η Ξάνθη μου θυμίζει την πόλη μου στη Σερβία και είμαι χαρούμενος γι ‘ αυτό».

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

«Πιστεύω ότι είμαστε ένα καλό σύνολο και πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό, γιατί έτσι κάποιοι παίκτες θα φανούν όπως ο Χαμζά. Είμαστε ομάδα όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε. Έτσι κερδίζουν όλοι μέσα απ’ το σύνολο».

-Πώς εξηγείς το γεγονός ότι η ομάδα σου αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας παρά στο Ξάνθη Arena;

«Νομίζω πως είχαμε αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας, από τα οποία θα κερδίσουμε πόντους και στην έδρα μας στον επόμενο γύρο. Κάθε παιχνίδι προετοιμάζεται με την ίδια πίστη και συγκέντρωση».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της Ξάνθης;

«Μηνύματα για υποστήριξη και όλο και περισσότερος κόσμος να μας στηρίζει εντός έδρας, να ξέρουν ότι δίνουμε το 100% και στο τέλος της χρονιάς θέλουμε να είναι ικανοποιημένοι».

-Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Κατά κύριο λόγο περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο με τον Λάζιτς, αλλά και τους νέους παίκτες της ομάδας, πηγαίνουμε για μπιλιάρδο, ταινίες ή φαγητό. Προσπαθώ να υποστηρίζω τους νέους παίκτες, ξέρω πόσο δύσκολο είναι για αυτούς να βρίσκονται σε επαγγελματική ομάδα. Τις πρώτες μέρες, μιας και ήρθα νωρίτερα για προσαρμογή και αυτοί με βοήθησαν να γνωρίσω την πόλη και ήταν πάντα εκεί για μένα».

Σχετικά άρθρα

social media