Δύσκολη η ΑΕΚ, επιτακτική η νίκη !

Σε ρυθμούς ΑΕΚ μπήκε η Ξάνθη από Τετάρτη και αυτό που είναι απαραίτητο να επισημάνουμε είναι η σημασία της νίκης απέναντι στους “κιτρινόμαυρους”. H ομάδα του Λουτσέσκου βρίσκεται ισόβαθμη στην δεύτερη θέση με τον Πανιώνιο στους 31 πόντους. Η αντίστοιχη του Χιμένεθ είναι στους 25 όντας στην έκτη θέση ! Δεν λέμε πώς οι έξι πόντοι διαφοράς, ακόμα και αν παραμείνουν, δεν είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός. Αλλά αν πάει στους +9 η ομάδα της Θράκης αντιλαμβάνεστε πόσο διαφορετικό πρωτάθλημα θα δούμε στην συνέχεια. Επειδή μάλιστα η ψυχολογία “παίζει” σπουδαίο ρόλο στο ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον όταν ακολουθεί ένα -επίσης- “καυτό πρόγραμμα, μπορείτε να καταλάβετε τι “Φτερά” θα προσφέρει μια νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Για να λέμε τα…πάντα-όλα που αναφέρει συνέχεια και ο Αλέφας, η ΑΕΚ έρχεται σε καλό μομέντουμ. Είναι σε καλό “φεγγάρι”. Αλλαγή προπονητή, θυμήθηκαν τον Χιμένεθ από την Ισπανία και τον έφεραν στην θέση του Μοράες. Με την έλευση του Χιμένεθ ήρθε και ένα 2/2 με Τρίπολη στο πρωτάθλημα (ΟΑΚΑ, 2-0 ) και Λεβαδειακό εκτός έδρας στην Βοιωτία (0-1) αλλά για να είμαστε ακόμα πιο ολοκληρωμένοι στην σκέψη μας με την ενδεκάδα του ο Κομπότης έδειξε ξεκάθαρα πώς ΔΕΝ “καίγεται” για το Κύπελλο. Βεβαίως και οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να ξεκουράσουν Μάνταλο αλλά δεν τους βγήκε καθώς ο Ντίας τραυματίστηκε και από το 20′ μπήκε κανονικά να αγωνιστεί. Οι περισσότεροι δηλαδή που θα παίξουν με Ξάνθη αγωνίστηκαν κανονικά την Τετάρτη, επιφορτισμένοι δηλαδή με ένα -πάντα- δύσκολο ματς όπως αυτό απέναντι στον Κομπότη.

Και φτάνουμε στα ΜΜΕ. Φέρνει η ΑΕΚ τον Αραούχο από την Λας Πάλμας (ΔΑΝΕΙΚΟ!) και γίνεται…του “χαμού” το πανηγύρι. Ένας παίχτης που εντυπωσίασε στην Β! Ισπανίας αλλά στην Πριμέρα ΔΕΝ ακούμπησε. Ταλαντούχος λένε οι πληροφορίες αλλά όχι το βιογραφικό του να “γεννά” τέτοιο χαμό ! Όλα λογικά όμως είναι στην ζωή και έχουμε μια εξήγηση πάντα… Το θέμα είναι πώς τα ΜΜΕ αναγάγουν την ΑΕΚ σε φορμαρισμένη, τα ΜΜΕ αναγάγουν το “διπλό” στην Ξάνθη σε κυρίαρχης σημασίας θέμα για τους “κιτρινόμαυρους” και πώς πρέπει να το πάρει για να δώσει άλλη πνοή στην πορεία της. Αντιλαμβάνεστε εύκολα, κοντολογίς, ο,τι το ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ θέλει την ΑΕΚ έκτη. Όπως και τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ “ΖΗΜΙΑ” να μείνουν έξω από τα PLAY-OFF . Μεγάλη προσοχή, λοιπόν. Και ψυχραιμία…

Ο ΑΟΞ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου (μας) και επιβάλλεται η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Είτε έτσι, είτε αλλιώς. Όποιος είναι ικανοποιημένος απλά με μια καλή εμφάνιση και να χειροκροτήσει την ΑΕΚ να μην έρθει στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε την νίκη!

Σχετικά άρθρα

social media