Δίκιο έχει. Ώρα για “εξωστρέφεια” τώρα…

Έχει δίκιο ο Πανόπουλος. Ξεκινάμε με αυτό το δεδομένο. 600 άτομα σήμερα στο γήπεδο, με το “ζόρι”. Μια εικόνα άθλια στην κερκίδα. Για να είμαστε ξεκάθαροι. 1000 εισιτήρια διαρκείας πούλησε η ομάδα. Τουλάχιστον λες…αυτοί να είμαστε. Εδώ ούτε ΑΥΤΟΙ δεν πάμε στο γήπεδο. Γιατί το να περιμένουμε τον Ξανθιώτη φίλαθλο να “σκάσει” μεμονωμένο εισιτήριο 15 Ευρώ για να δει μπάλα, θα ήταν ονειρώδες.

Έτσι όπως το βλέπω δηλαδή μεμονωμένα δεν πουλάει η ΠΑΕ. Αλλά η πίκρα είναι πώς και 10 Ευρώ να γίνει το εισιτήριο, μην περιμένετε μεγάλες διαφορές. Μην τρελαθούμε δηλαδή ο,τι η διαφορά των 5 Ευρώ είναι τόσο μεγάλη που αλλάζει τα δεδομένα. Οι ταβέρνες και τα καφενεία στην πόλη είναι FULL κόσμο, υπάρχουν Κυριακές που ψάχνεις να βρεις θέση με το “κιάλι” . Στην ουσία εκτέθηκε φέτος ο κόσμος…στο εξής: Φέτος ΔΕΝ την περίμενε ικανή την ομάδα. Ο Ξανθιώτης του “καφενείου” “έκραζε” το καλοκαίρι τις μεταγραφές της…και τούτοι εδώ την οδηγούν-τελικά-στην Ευρώπη. Οπότε είναι αργά για “Δάκρυα” και για όλους εμάς που βλέπουμε την οπαδική παρουσία χρόνια τώρα στο γήπεδο αυτά τα 500 και κάτι εισιτήρια σήμερα ΔΕΝ είναι έκπληξη. Τα περιμέναμε. Ίσως η φετινή πορεία,ίσως…ξαναγράφουμε, αλλάξει τα πράγματα. Ίσως να την “βάλει” μέσα στην πόλη ακόμα περισσότερο, είναι ευκαιρία με τα 50 χρόνια της ομάδας να γίνει ΞΑΝΑ κομμάτι της πόλης. Υπήρξε η οπαδική ΦΘΟΡΑ αλλά θέλει ψυχραιμία το πράγμα να δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε από εδώ και πέρα. Θέλει σύνεση… Και εκτιμούμε πώς θα υπάρξει. Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξουν όσοι αγαπούν την ομάδα. Κάπου “χάλασε” το κλίμα-πάρτι που μας δημιουργεί αυτή η ανακοίνωση-παράπονο αλλά δεν νομίζουμε πώς κατά βάθος διαφωνεί κανείς. Πρέπει λίγο -με εξωστρέφεια-να δούμε το θέμα του κόσμου. Όλοι μας.

Για τα αγωνιστικά τι να πεις…; Άγιος-Ζίφκοβιτς, έδειξε την κλάση του, όσα είπε ο Λουτσέσκου ήταν σωστά. Από εκεί και πέρα η ομάδα ΠΕΤΥΧΕ τον στόχο της, ο Ρουμάνος το πάει εξαιρετικά το έργο, αφήνει “άφωνη” την Ελλάδα και εμείς οι 1000 (μέσο όρο) το ευχαριστιόμαστε ! Αν δεν υπήρχαν οι τόσες απουσίες με τον Ολυμπιακό είτε εντός είτε εκτός έδρας το “έργο” θα ήταν διαφορετικό, αλλά πάει χωρίς άγχος και με Λουτσέσκου να ΜΗΝ είναι ανταγωνιστική η ομάδα στο Καραισκάκη αποκλείεται. Τρομακτική βελτίωση φέτος ο Βασιλακάκης που βρήκε την θέση του, βοήθησε η είσοδος του Λάζιτς που έχει ποιότητα, το κέντρο είναι καλό και θα βοηθηθεί με τον Μεχία αν τελικά έρθει, η Ξάνθη τρέχει πολύ, πρεσάρει ψηλά, δυνατή στο αμυντικό και επιθετικό transition, όλα…τέλεια. Συνεχίζουμε να το απολαμβάνουμε.

Σχετικά άρθρα

social media