ΑΟΞ-ΑΕΚ: Η προιστορία δείχνει…ισοπαλία (+vids) !

Παραδοσιακό ντέρμπι. Είτε σε πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο ,Ξάνθη και ΑΕΚ προσφέρουν ανταγωνιστικά παιχνίδια, είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οι φορές που η διαφορά τερμάτων ξέφυγε από το ένα τέρμα όταν κάποιος επικρατούσε, ενώ αρκετές ήταν οι ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο ! Στην ουσία δυο φορές ΚΕΡΔΙΣΕ η Ξάνθη με δυο τέρματα διαφορά και μια η ΑΕΚ. Τις υπόλοιπες τα παιχνίδια είτε πάνε στην ισοπαλία, είτε κερδίζουν ΑΟΞ και ΑΕΚ με ένα γκολ ! Πραγματικό ντέρμπι…

Στο πρωτάθλημα υπερέχει η ΑΕΚ ως προς τις νίκες και οι ισοπαλίες σαν αποτέλεσμα. Πέντε νίκες έχει η Ξάνθη , έντεκα ματς έχουν λήξει ισόπαλα, εννιά τα διπλά της ΑΕΚ, με επιμέρους τέρματα 22-26 υπέρ των “Κιτρίνων”.

Αντίστοιχα στο Κύπελλο υπερέχει η Ξάνθη με τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μια φορά επικράτησε η ΑΕΚ με τέρματα 9-6 υπερ της Ξάνθης.

Στο σύνολο τους δηλαδή η Ξάνθη έχει οκτώ νίκες, 13 ισοπαλίες και δέκα τα “διπλά” της ΑΕΚ με τέρματα 31-32 υπέρ των “κιτρινόμαυρων”. Αρκετά δηλαδή ισορροπημένη παράδοση.

Μεμονωμένα θα ξεχωρίζαμε αρκετά παιχνίδια.

1990-1991 και νίκη της Ξάνθης με 2-0 απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα με 11.000 φιλάθλους στο γήπεδο. Το πέταλο απλά δείτε πώς υπερέχει αριθμητικά σε οπαδούς του ΑΟΞ…άλλες εποχές.

1992-1993 με τρομερό διπλό της ΑΕΚ και στην ουσία…ξεκίνησε το “ντου” των κιτρινόμαυρων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ειδικά ο τρόπος που έγινε το “διπλό” με το 3-1 να γίνεται 3-4 ακόμα και σήμερα αποτελεί ανάμνηση για πολλούς, ένα πραγματικά σπουδαίο και “νευρικό” ματς.

1999-2000 και ισόπαλο το παιχνίδι σε ένα άκρως επιθετικό ματς με πολλές ευκαιρίες.

2009-2010 και Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0

Σχετικά άρθρα

social media