Φινάλε με νίκη στα φιλικά για τον ΑΟΞ, 2-1 τον Ηρακλή (pics)

Ανήμερα μιας λυπητερής μέρας, λόγω του χαμού του φιλάθλου της ομάδας Δημήτρη Καρύδα, ο ΑΟΞ αντιμετώπισε στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας του τον Ηρακλή στο Xanthi FC Arena. Μία εβδομάδα και στο ίδιο γήπεδο, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της 30ής διαδοχικής παρουσίας της στη Superleague, με τον Μίλαν Ράσταβατς να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο χθεσινό αγώνα και το 1-1 με την ΑΕΛ.

Ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε το ζεστό αυτό απόγευμα στο γήπεδο, είδε την Ξάνθη να ανοίγει το σκορ με τον Ορφανίδη στο 19′ με τον Πασά να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 27′ σε 1-1 για τον Ηρακλή. Το τελικό 2-1 έκανε ο Μελισσόπουλος στο 59′ με σουτ μετά από όμορφη πάσα του Σουλεϊμάν.

Στο α’ μέρος στο 5′ ο Φάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από τη σέντρα του Μελισσόπουλου, στο 6′ ο Ορφανίδης έφυγε πλάγια ξεπερνώντας τον τερματοφύλακα και στην συνέχεια το σουτ του δραστήριου Σουλεϊμάν δεν βρήκε το στόχο. Στο 14′ ο Μελισσόπουλος με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να σκοράρει αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 17′ το σουτ από το ύψος της περιοχής του Σουλεϊμάν απέκρουσε ο Αμπάρης δύσκολα. Μετά το 1-1, στο 29′, ο Σουλεϊμάν έκανε το πλασέ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας ενώ στο 31′ ο Φασίδης απείλησε με σουτ μακρινό. Στο 44′ ο ίδιος είδε το φάουλ του να καταλήγει στα χέρια του Βοσνιάδη, ενώ στο 45′ η ατομική ενέργεια του Σουλεϊμάν κατέληξε σε σουτ εκτός ισορροπίας με τον τερματοφύλακα να αποκρούει την προσπάθειά του.

Στην επανάληψη, ο Ηρακλής πρώτα έκανε αρκετές αλλαγές με τον Φάκη να χάνει την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ που μπλόκαρε ο τ/φ στο 50′. Στο 53′ το σουτ του Σουλεϊμάν μπλόκαρε ο Βοσνιάδης ενώ στο 54′ ο Πτηνόπουλος σούταρε από διαγώνια θέση με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει. Στο 59′ είχαμε το 2-1 με τον Μελισσόπουλο, ενώ στο 60′ το 73′, το 78′ και το 80′ Ρόβας, Γεωργίου (2) και Πτηνόπουλος προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σκοράρουν.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με α’ βοηθό τον Δημήτρη Κηλικιώτη της ΕΠΣ Ξάνθης, β’ βοηθό τον Μάριο Γκιόση και 4ο διαιτητή τον Χρήστο Κακουλίδη της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΟΞ: Γκαραβέλης, Θυμιάνης, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Φασίδης, Κοβάσεβιτς (63′ Μελιόπουλος), Καντά (63′ Αγγελόπουλος), Ορφανίδης (89′ Τενεκές), Σουλεϊμάν (79′ Τριανταφύλλου), Φάκης (86′ Τσάπαρης), Μελισσόπουλος (82′ Γκατζόγιας).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Κούκολης, Κωστούλας, Παναγιωτούδης, Πασάς, Περόνε, Τάι, Χασομέρης, Χιτζίδης. Έπαιξαν και οι: Βοσνιάδης, Γεωργίου, Γρηγοριάδης, Ζιάμπαρης, Καλτσάς, Κούσας, Κουτρουμάνος, Μενδρινός, Παπαδόπουλος Ι., Πτηνόπουλος, Ρόβας.

Σχετικά άρθρα

social media