Region’s Cup: Με όλε – όλε στον τελικό η ΕΠΣ Ξάνθης! (pics)

Το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο “Φ. Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης, η Region’s Team της ΕΠΣ Ξάνθης μία εβδομάδα μετά τη νίκη με 3-2 επί της ΕΠΣ Μακεδονίας, αντιμετώπισε στον 2ο αγώνα του ομίλου της, την Region’s Team της ΕΠΣ Θράκης, σε μία αναμέτρηση στην οποία η ξανθιώτικη ομάδα ήθελε… να μην χάσει, για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Το λευκό αποτέλεσμα (0-0) σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ελέγχουν τη ροή του αγώνα σε όλη την αναμέτρηση ενώ στην επανάληψη άξιζαν και κάποιο γκολ ίσως χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Γκέκα.

Στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημά του η ΕΠΣ Θράκης προσπάθησε να ανοίξει το σκορ όμως ο Γιάννης Ρούφος με δύο επεμβάσεις κράτησε το “μηδέν”. Οι τυπικά γηπεδούχοι φαινόταν ότι ήθελαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως αμυντικά η Ξάνθη τα πήγαινε πολύ καλά. Οι παίκτες του Κουτρουλού πάντως δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις κόντρα επιθέσεις τους χάνοντας μεγάλη στιγμή με τον Κοτόπουλο κι ευκαιρίες με τους Τουργαΐδη – Καραγκιόζη και Κυριαζίδη, σ’ αυτό το διάστημα. Η ξανθιώτικη ομάδα με τους 4 βαθμούς στα δύο παιχνίδια του ομίλου κέρδισε την πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσει τον 1ο του άλλου ομίλου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Σιμίδης της ΕΠΣ Έβρου.

ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ: Κορωνάκης, Πότσης, Χαρταλάμης (85′ Καραθανάσης), Σιδηρόπουλος, Αγγελής, Γάιδας, Μουρατίδης (57′ Κυριακόπουλος), Βελή Χασάν (67′ Παπαρούνας), Αμέτ Ερκάν (78′ Καμζέλας), Βάσκος, Χατζήπαππας.

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Μπουνταγκίδης Αλ., Σαρηγιαννίδης Αλ., Ταχτσίδης, Κούτρας, Μαυρόπουλος, Τουργαΐδης Στ. (67′ Κωφίδης), Μπουνταγκίδης Ι., Κυριαζίδης (60′ Τουργαΐδης Κ.), Καραγκιόζης Ι. (82′ Σαρηγιαννίδης Π., Κοτόπουλος (50′ Γκέκας).

Στην 18άδα ήταν και οι: Κοτζάκελης, Μουαρέμογλου, Λαζαρίδης ενώ εκτός από την 19άδα, έμεινε ο Γκιουνγκιόρ Αλή.

*** Σε πολύ κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του  “Φ. Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης, καθώς δεν ήταν επιμελημένο ενώ οι γραμμές ήταν δυσδιάκριτες, αλλά έστω και λίγο πριν την έναρξη η κατάσταση των γραμμών διορθώθηκε.

*** Παρέα είδαν οι δύο Πρόεδροι των ΕΠΣ Θράκης και Ξάνθης με τους κ.κ. Γαβριηλίδη – Πανίδη να σχολιάζουν συχνά – πυκνά τις προσπάθειες των παικτών των Ενώσεών τους.

*** Έντονο το ξανθιώτικο χρώμα στο “Φ. Κοσμάς” με παρουσία του Ορφέα Ξάνθης (Χατζημεστής- Καμαράκης), του Άρη Αβάτου (Ηλίας και Γιάννης Κοτόπουλος), της Βασίλισσας της Θράκης αλλά και άλλων ομάδων όπως ο Απόλλων, η Αναγέννηση και η Ελπίδα Γενισέας.

*** Αν οι παίκτες του Τόλη Κουτρουλού καταφέρουν να κερδίσουν στον τελικό που έχει οριστεί από την προκήρυξη για το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 (σε ουδέτερη έδρα, αν και υπάρχει η πληροφόρηση για αλλαγή μέρας του τελικού την Κυριακή) θα στεφθούν για 2η φορά κυπελλούχοι Ελλάδος, και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Regions’ Cup περιόδου 2018-2019 και στην Προκριματική φάση που θα γίνει 4-10 Ιουνίου στην Ουαλία με την κυπελλούχο ομάδα της Ελλάδας, να αντιμετωπίζει τις εκπροσώπους των Σκοπίων, της Σουηδίας και της “οικοδέσποινας”.

Σχετικά άρθρα

social media